Altın fiyatlarına İslam Memiş'ten ralli uyarısı geldi! ''Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım''

Gram altın fiyatı, altın ons fiyatı ve dolar/TL kuru hareketliliğine bağlı olacak şekilde hareket etmeye devam edecek. İşte haberin detayları...

26.05.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-11:14) Altın fiyatlarına İslam Memiş'ten ralli uyarısı geldi! ''Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım''

Ons altın fiyatı enflasyon ve resesyon risklerine rağmen ABD Merkez Bankası Fed tarafından gelen şahin açıklamalarla baskılanmaya devam etmektedir. 5 gündür art arda yükseliş yaşayan altının ons fiyatı dün akşam saatlerinde Fed’in FOMC tutanaklarını açıklamasıyla adeta düşüşe geçti. Fed enflasyon riskinin önümüzdeki dönem için daha da arttığını ifade ederek, faizlerde haziran ve temmuzda 50 baz puan artırım piyasalara adına kritik bir mesaj verdi. Ons altın mevcut gelişmelerle yeni günde 1845 dolar seviyesinden işlem görmektedir.

Gram altının fiyatı da dün ons altında yükseliş ve dolar/TL kurunun 16,50 seviyesine yaklaşmasıyla 2022 yılının resmen zirvesine yükselerek 976 TL'yi görmüştür. Bugün de 974 liradan güne başlayan gram altın fiyatı yönünü aşağı doğru çevirerek 971 liraya kadar gerilemiştir. 

Altın gram fiyatı geçtiğimiz 20 Aralık tarihinde Kur Korumalı TL Mevduat sisteminin devreye alınmasından önce tüm zamanların rekorunu kırıp 1062 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. 

İslam Memiş’ten ralli uyarısı 

Altın fiyatları vatandaşın gündemine bomba gibi düştü. Bu durum en önemli konular arasında yer almaya devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yeni bir değerlendirme daha geldi. Altın yatırımcısına Fed toplantısına kadar ons altın fiyatının 1.780-1.880 dolar aralığını takip etmesi gerektiğini belirten İslam Memiş, “1.860-1.868 dolar aralığında kar satışı gelebilir. Şu anda altının onsu 1.857 dolar seviyesinde. Aşağı yönde 1.835 dolar seviyesine kadar bir kar satışı görebiliriz. Hem ons altın hem de gümüş fiyatında aşağı yönlü yaşanan trendde Fed’e hazırlık yapılabilir. Çünkü Fed sonrası, Haziran’da altın ve gümüşün ons fiyatında yeni ralliler olabilir. Bugün bile dövizi olanlar ons bazındaki bu satışları parite üzerinden işlem yapmak suretiyle bir fırsata çevirebilirler” diye ifade etti.

''Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım''

Gram altın fiyatları için tahminlerini aktaran İslam Memiş, gram altındaki mevcut kırmızı çizgiyi 980 TL’nin iç piyasalarda test edildiğini belirtti. Dolar kurundaki yükselişlerin devam etmesi yönünde gram altında 1.040-1.050 TL seviyesini telaffuz edebileceğini dile getiren İslam Memiş, “Gram altının 1.000 TL üzerine kırılması dövize bağlıdır. Daha önce 900 TL seviyesinin altından gram altın alanların satış yapacağı yerlerdir. Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım” dedi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal