Altın fiyatları dalgalanıyor: Fed'in faiz indirimi beklentileri piyasaları etkiliyor!

Türkiye'de altın piyasaları hareketli bir gün yaşıyor. Altının gramı, güne değer kaybıyla başlamasının ardından 2 bin 357 lira seviyesinde işlem görüyor. Dünkü ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan gram fiyatı, günü önceki kapanışının üzerinde 2 bin 363 liradan tamamlamıştı. Altın piyasalarındaki hareketlilik sadece gram altınla sınırlı değil. Çeyrek altın 4 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 30 liradan satılıyor.

04.04.2024-12:25 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-14:45) Altın fiyatları dalgalanıyor: Fed'in faiz indirimi beklentileri piyasaları etkiliyor!

Altın ve ons fiyatlarındaki hareketlilik, piyasalarda geniş yankı uyandırıyor. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 2 bin 357 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek Altın 4 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 30 liradan satılıyor.

Dünkü yükseliş eğilimini devam ettiren ons fiyatı ise yedinci işlem gününde 2 bin 300 doların üzerini test etmişti. Ancak bugün önceki kapanışa göre yüzde 0,2 oranında bir düşüş yaşayarak 2 bin 296 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu durum, altın piyasasındaki belirsizlik ve oynaklığın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın "bekle-gör" yaklaşımının varlık fiyatlarında oynaklığı artırdığını ifade ediyorlar. Powell'ın enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ineceğine dair güven artana kadar politika faizini düşürmenin uygun olacağına ilişkin değerlendirmesi, piyasalarda dikkatle takip ediliyor. Powell, "Ekonominin gücü ve enflasyonda şu ana kadar kaydedilen ilerleme göz önüne alındığında, gelen verilerin politika kararlarımıza yön vermesine izin verecek zamanımız var." şeklinde konuştu.


Analistler, değerlendirmede bulundu

Analistler, veriler ve yetkililerden gelen açıklamaların ardından pay piyasalarında karışık bir seyir izlendiğini belirtiyor. Özellikle, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yüzde 64 ihtimalle haziranda faiz indirimine başlayacağına yönelik fiyatlamaların öne çıktığını dile getiriyorlar.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru ile haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise Avrupa'da hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin yanı sıra ABD'de dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerinin takip edileceği belirtiliyor.

Teknik açıdan bakıldığında, altının ons fiyatında 2 bin 300 ve 2 bin 350 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 280 ve 2 bin 250 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor. Bu seviyeler, yatırımcılar için önemli birer referans noktası olarak göz önünde bulunduruluyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal