Gözler Aile Bakanlığı'na çevrildi: Evde bakım maaşı Nisan ödemeleri ne zaman yatacak 2024?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım maaşı ödemeleri, Nisan ayına girilmesiyle beraber ihtiyaç sahiplerinin gündeminde yer almaya başladı. Evde bakım maaşı ödemeleri bu ay zamlı olarak hesaplarda olacak. Peki Evde bakım maaşı Nisan ödemeleri ne zaman yatacak 2024? İşte detaylar…

04.04.2024-11:52 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-11:52)

Evde bakım maaşı için gerekli şartları sağlayan ihtiyaç sahipleri, gözlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın konu hakkında yapacağı açıklamalara çevrildi. Geçen ay olduğu gibi bu ay da zamlı olarak hesaplarda olacak olan evde bakım maaşının ne zaman yatırılacağını öğrenmek üzere arama motorlarından gelişmeleri takip ediyor. Peki Evde bakım maaşı Nisan ödemeleri ne zaman yatacak 2024?

Evde bakım maaşı Nisan ödemeleri ne zaman yatacak 2024?

Evde bakım maaşları genellikle her ayın 15 ila 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Bu kapsamda, Şubat ayında evde bakım maaşlarının 15 Şubat tarihine kadar hesaplara aktarılması planlanıyor. Son yapılan zamla birlikte, evde bakım maaşlarına yüzde 49,25 oranında artış yapıldı. Buna göre, evde bakım desteği alanların maaşları 5 bin 98 liradan 7 bin 608 liraya yükseldi.

Gözler Aile Bakanlığı'na çevrildi: Evde bakım maaşı Nisan ödemeleri ne zaman yatacak 2024?

Evde bakım maaşı ödemelerini takip etmek isteyen vatandaşlar, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasını kullanabilirler. Bu sayfa üzerinden, sistemde kayıtlı olan vatandaşlar kolaylıkla şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal