Altın alınır mı, satılır mı? FED'in faiz kararı piyasalara nasıl yansıdı: Uzmanından altın yorumu!

Amerikan merkez bankası FED Mayıs 2022 faiz kararını açıklandı. Döviz ve Altın Piyasaları Uzmanı Adnan Kapukaya, söz konusu karar kapsamında piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

05.05.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-14:42)

Amerikan merkez bankası FED Mayıs 2022 faiz kararını açıklandı. Fed politika faizini 50 baz puan artırdı. Bankanın mayıs toplantısında kararlaştırdığı 50 baz puanlık artış 2000'lerden bu yana gerçekleştirilen en hızlı faiz artışı oldu.

Uzmanından altın yorumu

Döviz ve Altın Piyasaları Uzmanı Adnan Kapukaya, FED'in açıkladığı faiz kararı kapsamında piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. FED kararının altın ve döviz piyasasındaki yansımaları ne oldu? Altın almalı mı satmalı mı? Gram altın ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm detaylar..

Altın

Şu anda parası olanlar için 880 TL alım fırsatı olabilir

Döviz ve Altın Piyasaları Uzmanı Adnan Kapukaya, altın ve dolar piyasalarına ilişkin: "Ons altın bayram boşluğunda 1850 dolar seviyesine kadar geriledi. FED'in 0,75 korkusu piyasalarda önce bir korku getirdi. Burada satışlar oldu ve 1850 ana desteğine kadar geldi. Ama dün akşam kararın açıklanmasının ardından beklentilerin satın alınmasıyla altın eski seviyesi olan 1900 dolar seviyelerine gelmiş durumda. TL olarak bakarsak altın 880 TL'ye kadar geriledi. Şu anda 900 TL seviyesine geldi. Bu saatten sonra altının 880 ve 910 seviyesinde gidip gelebileceğini söyleyebiliriz. Yatırımcılar bu para aralığını takip etmeli. Çünkü ABD'nin haziran ayında 0,50 baz puan faiz artırımı tekrar söz konusu. Enflasyon yüksek olduğu sürece, petrol fiyatları yukarıda olduğu sürece bunlar bir takım sıkıntılara yol açacak. Ukrayna ve Rusya arasında savaş devam ettiği sürece, Avrupa'nın Rusya petrol için ambargo koyma planı olduğu sürece piyasalar böyle devam edecektir. Petrol piyasaları yükselecektir. Tüm bunlar enflasyonun belli bir süre daha yüksek kalacağı anlamına geliyor. Altında sert çıkışlar ve satışlar yapmak zorunda olacak piyasalar. Fonlar bunu 1850-1950 dolar arasında tutacaktır. TL bazında 880 TL'ye gelirse almalarını 910-930 TL seviyelerine çıkarsa satmalarını önerebiliriz. Gram altın şu anda kendini dolar/TL'den dolayı koruma altına aldı. Doların 14,75 ve 14,85 bandında kaldığını görürsek bunun yanında 880 TL'nin çok büyük bir destek olduğunu görürsek süreç devam eder ancak doların yükselmesiyle altının fiyatı da yükselecektir. Şu anda fiyat aralıkları çok sıkışık ve piyasalar sakin, halkta bir tedirginlik yok. Şu anda parası olanlar için 880 TL alım fırsatı olabilir. Şu anda piyasalarda bir panik yok. Dolarda sert bir hareket yok." değerlendirmelerinde bulundu.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal