Emekli maaşı zamları belli oldu! Bakan Bilgin emekli maaşlarına 1354 TL zam yapılacağını duyurdu!

Yeni yıl başlangıcında asgari ücrete yapılan zam ile birlikte emekliler de maaşlara ne kadar zam yapılacağını merakla araştırmaya başladı. Peki emekli maaşı zamları belli oldu mu? Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.

05.05.2022-13:20 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-16:37) Emekli maaşı zamları belli oldu! Bakan Bilgin emekli maaşlarına 1354 TL zam yapılacağını duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli maaşlarına yapılacak zamların Mayıs ayının başında açıklanacağını duyurması üzerine emekli vatandaş merakla ne kadar zam yapılacağını araştırıyor. Peki emekli maaşı zamları açıklandı mı? Emekli maaşları ne kadar oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.


Emekli maaş zamları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili açıklamaların 1 Mayıs tarihinde resmi olarak açıklanacağını duyurmuştu fakat henüz resmi bir açıklama gelmesi. Emekli ve memur maaşlarının ise zamlı hallerinin tablosu netleşmeye başladı. Vedat Bilgin zam ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu; "Temmuz ayında vatandaşa bir sürprizimiz olacak. En düşük emekli maaşı da artacak, detayları 1 Mayıs tarihinde açıklayacağım." 13 milyar TL'lik yıllık maliyet olduğu düşünüldüğünde 800 bin kişinin aylık olarak 1354 TL bir farkı olduğu ortaya çıktı. Bu durumda en düşük maaşlara bu fark eklendiği zaman en düşük maaşın 3.500 TL-4.000 TL arasında olacağı tahmin ediliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal