Alperen Şengün Kariyeri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Beşiktaş'ın genç oyuncusu bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Alperen Şengün, kariyerine NBA'de devam edip etmeyeceği hakkında açıklamalarda bulundu.

24.03.2021-13:21 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-13:21) Alperen Şengün Kariyeri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Beşiktaş'ta ve Milli Takımda ortaya koyduğu performansla adından söz ettiren Alperen Şengün kariyerine nasıl devam edeceği hakkında konuştu.

BİR AN ÖNCE NBA'E GİTMEK İSTİYORUM

'Bazı kişiler benim için 1-2 yıl daha tecrübe kazansın diyor, bir kısım da bir an önce gitsin orada gelişsin diyor. Aslında ben de bir an önce gidip, orada gelişmek istiyorum. Oradaki fırsatlar Türkiye'ye göre daha iyi. Çalışma düzeni, maç programı. Erkenden gidip orada gelişmek istiyorum. 

Şu an NBA'yi düşünmüyorum. Aklımı karıştırır, maçlarda olumsuz etkide bulunur. Sezon sonu bu konuya bakacağım. Ne olur bilmiyorum. Beşiktaş'ta da kalabilirim draftlara da katılabilirim. Sezon sonu karar vereceğim, şu an buraya odaklıyım.' dedi.

MEHMET OKUR İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUM

Mehmet Okur ile çalışma fırsatı buldum, bu çok değerli. İki yıldır Mehmet ağabeyle konuşuyorum. Tanışmayı çok istiyordum. NBA'ye gitmeden önce onunla çalışmayı çok istiyordum. İstanbul'a gelmesi bana da sürpriz oldu. Konuştuk, çalıştık, özel antrenmanlar yaptık. Hala iletişim halindeyiz. Yaza girmeden yine çalışacağız. NBA'ye gitmeden önce Mehmet Okur'la yine çalışmak istiyorum. Çok büyük bir tecrübe, o tecrübeleri almak istiyorum.

Daha çok çalışacağız. Sezon erken biterse ve o da gelirse milli takımdan önce de olur. Onunla tekrar çalışmayı çok istiyorum.' ifadelerini verdi.

HEDEFİMİZ İLK 4 İÇİNDE YER ALMAK

'Sezona çok iyi başlayamadık. Genç kadroyuz ve 6 yenilgiden sonra iyi tepki verdik. Sonra iyi bir ivme yakaladık. Şu an her şey istediğimiz gibi gidiyor. Hedefimiz ilk 4 içinde yer almak. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz.' şeklinde konuştu.

GENÇLİĞİMİZİN VERDİĞİ ENERJİYLE ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

'Play-off yapmak istiyorduk, şu an 6. sıradayız. Kendimizi burada görmüyorduk ama play-off yaparız, elimizden geleni yaparız, tecrübe kazanırız diye düşünüyorduk. Takım gerçekten yaşına göre tecrübeyle oynadı, daha iyi tepki verdi. Üst üste 6 yenilgiden sonra herkesin kaldıracağı durum değil. Buraya kadar gelmeyi beklemezdik ama play-off'lara kalıp, gençliğimizin verdiği enerjiyle elimizden geleni yapacağız.

Bu büyük camiaya o yenilgilerin yakışmadığının farkındaydık. Bir tepki vermemiz gerekiyordu. Herkes elinden geleni yapıyordu. Herkes bir tık daha üstünü yaptı. Takım olduk. İlk altı maç tam takım olamamıştık. Antrenör değişikliğiyle antrenmanlar da değişti. Bizi olumlu şekilde etkiledi.

Buraya gelmeden önce Beşiktaş olacak dediklerinde çok sevindim. Camianın büyüklüğünü herkes biliyor. Beşiktaş'a gelmek bizim için büyük fırsat oldu, herkesin eline geçmez. Biz bunu değerlendiriyoruz. Bizim için güzel gidiyor, burası güzel camia. Bu camiayı seviyoruz.' ifadelerini söyledi.

AİLE OLMAYI ÖĞRENDİK

Şu ana kadar Türkiye'de yapılmayan bir şeyi yaptık. Bu sezon gençlere söz verildi. Bunu değerlendirdik mutluyuz. Banvit'te zorlu şartlarda yetiştik. Aile olmayı öğrendik. Banvit'ten buraya aile olarak geldik. Aynı tepkiyi verdik, o kimyayı bozmadık. Genciz. Kulüp bize güvendi, toplantılar yapıldı, herkes kendine güvendi, takımı benimsedi.' diye konuştu.

TARAFTAR OLMASI EN BÜYÜK ARZUMUZ

'Taraftarlarımız olsaydı evimizde kaybettiğimiz maçları kaybetme ihtimali olmazdı. Taraftarların olması en büyük arzumuz. Beşiktaş için içerisi, dışarısı fark etmiyor. Taraftarlar, deplasmanda da aynı desteği veriyor. Taraftarların eksiliğini çok hissettik. Olsalardı daha iyi atmosfer olurdu. Daha güzel izlenim verirdik.' dedi.

BEŞİKTAŞ TARAFTARININ ÖNÜNDE OYNAMAK İSTİYORUM

'O yüzden NBA'ye gidip gitmeyeceğim konusundaki kararı sezon sonu vereceğim. Taraftarların bu sezon maçlarda olup olmayacağı henüz belli değil. Beşiktaş ​​​​​​​taraftarına karşı oynamak isterim. Takımın eski maçlarını da izliyordum, Onların önünde oynamak istiyorum.

Daha disiplinliyiz. Sıkı olmak çoğu oyuncunun hoşuna gitmez ama bu bizi olumlu etkiledi. Daha sıkı çalışmaya başladık, daha disiplinli olduk. Çoğu oyuncu disiplinden sıkılır ama biz daha çok çalışıyoruz.

Gerçekçi olursak buralara geleceğimi düşünmüyordum. Elimden geleni yapacağımı biliyordum. Sezon başında da ağabeylerimle konuşuyordum bu sezonu çok iyi geçirmek istiyorum diyordum. Takımı benimsedim. Altyapıdan beri takımı benimsiyorsam istediğim verimi veriyorum. Geçen sene Banvit'te çok iyi değildim. Biraz daha tecrübesizdim. İstediğim oyunu veremiyordum. Şu an istediğim oyunu oynuyorum, zevk alıyorum, elimden geleni yapıyorum.' ifadelerini söyledi.

MİLLİ TAKIM FORMASI GİYMEK BİR ONUR

'Milli takım forması giymek bir onur. Herkes için öyledir, çocukluk hayalimdi. Bandırmaya geçerken A Milli Takım hayalimi söylemiştim. Milli takım formasını oynayabildiğim kadar terletmek istiyorum. Şu ana kadar güzel geçti. Her milli takım forması giydiğimde heyecanlanıyordum. İlk iki maç heyecanlandırdı. Milli takım harika bir duygu.

Türkiye, elemeleri şu ana kadar geçemedi. Belki bir ilki yapıp olimpiyatlara katılırız. Çok iyi takımız. Shane Larkin geldi, Türk oyuncular ligde daha çok sorumluluk alıyor. Milli takımda da iyi oynuyorlar.

Mehmet ağabey aslında geç geldi. İlk maçtan bir gün önce geldi. Mehmet ağabeyden önce daha genç ve tecrübesizdik. Onun evlatları gibiyiz. Ağabeyimiz çok saygı duyuyoruz. Büyük bir tecrübe ve bize sahip çıkıyor. Dışarıda olsun, kulüpte olsun her konuda yardımcı oluyor. Bir sorun olduğunda o çözer. Kamplarda genelde oda ayarlar ve film izleriz. İlk altıya kadar çıkmamızda o büyük etken oldu. Takımı toparladı. Dağılmaya müsait bir yaştayız. Mehmet ağabeyi herkes seviyor. 33-34 yaşlarında ama hiç belli etmiyor. Bizim gibi yaşıyor.' şeklinde sözlerini tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal