Atakaş Hatayspor'dan Aaron Boupendza Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'in bu sezon en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Atakaş Hatayspor'da Basın Sözcüsü Rahmi Vardı, Fenerbahçe-Boupendza transferi, Hatayspor'un bu sezonki form durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

24.03.2021-13:07 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-13:07) Atakaş Hatayspor'dan Aaron Boupendza Açıklaması

Atakaş Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalarda ;

İSTİKLAL MARŞI OKUYABİLEN OYUNCUMUZ YOK

Atakaş Hatayspor’un 3-4 dönemdir yöneticisiyim. Bugün oynanan oyundan çok memnunum. Ama memnun olmadığım tek bir şey var; İstiklal marşımızı okuyacak şu an futbolcumuz yok. Ben eskiden takım içerisinde Hataylı futbolcu olmadığı için rahatsızdım ama şu an maalesef Türk futbolcumuz yok. İlk 11’imizde olmasa bile yedeklerimizde Türk oyuncularımız oluyor ama bazen İstiklal Marşı seremonisini üzülerek izliyorum, çünkü ilk 11’de Türk oyuncu sayımız çok kısıtlı olabiliyor. Biz sonuçta bu toprakların insanlarıyız, vatanımıza milletimize düşkün insanlarız. İstiklal Marşının bir futbolcu, taraftar ve yönetici için ne demek olduğunu çok iyi bilen insanlarız. Biz istiyoruz ki İstiklal Marşımız da okunsun, globalleşme ve dünya ile iletişimde kalma konusunda da azim gösterelim ama asıl merkezde bizim gücümüz olsun. 

EN BORÇSUZ KULÜPLERDEN BİRİYİZ

Bizim Hatayspor için misyon ve vizyonumuz düşüncemiz bu şekilde. Dolayısıyla Hatayspor yöneticileri el birliğiyle Hatayspor’un en iyi yere gelebilmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Bu yöneticilerin özelliği şu; bu yönetim göreve başlamadan önce kulübün üzerinde 150’ye yakın haciz vardı. Tarihi boyunca Hatayspor’un kasasına TFF’den bir kuruş para girmemiştir. Biz bu hacizlerin hepsini temizledik. İlk defa TFF’den para akışı başladı. Şu an Türkiye’nin en borçsuz takımlarından birisiyiz. Güncel borçlarımız var ama maçlardan önce prim borçlarını da ödüyoruz. Boupendza’nın Krasnodar transferi tamamlansaydı hem tesisimizi yapacak hem de güncel borçlarımızı sıfırlayabilecektik. Borcumuz o derece cüzzidir.

YÖNETİM OLARAK HATAYSPOR'A İYİ GELDİK

İyi bir yönetim, iyi bir planlama, iyi bir ortam, hoca ve scout ekibi başarıyı getiriyor. Bizim hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş dahi yoktur. Bunu şuradan anlıyoruz; Kamu deneticileri geldiğinde teşekkür ederek gittiler. Geçtiğimiz günlerde ise Denizbank ile taraftar kart için protokol imzaladık. Denizbank yöneticileri, Türkiye’de tek çalıştıkları takımın Hatayspor olduğunu, bunun nedeninin ise Hatayspor’un düzgün mali yapısından kaynaklandığını vurguladı. Önceki dönem görevde olan yöneticiler, Hatayspor’un olmayan paraları ile deplasmana gittiler. Kulübün olmayan parası ile masraflarını karşılattılar. Takım bu şekilde borçlandırıldı ve 10-15 yıl içerisinde o borçlar çok ciddi miktarlara dayanarak kulübü nefes alamaz noktalara getirdi. Şu an ise tüm yöneticilerimiz kendi imkanları ile uçak bileti, konaklama giderlerini kendileri karşılıyor. Ben şu an bir yönetici olarak Hatay Store’dan 500’e yakın forma, 3 bine yakın kaşkol satın aldım ve imzalatıp hediye olarak gönderdim. Kulübün çayını dahi içmeyiz, yemeğini dahi yemeyiz. Son 4-5 yıldır böyle bir ortamla başarı sağlandı ve bu başarıların bir tanesi bile tesadüf değildir. Bunun tesadüf olmadığını da önümüzdeki yıllarda göstereceğiz.

BOUPENDZA TRANSFERİMİZE GÜLMÜŞLERDİ

Mesela Boupendza bulundu. 350 bin Euro’luk bir oyuncu. Geçmişinde çok fazla gol yok. Aldığımızda oyuncunun amatör ligden olduğunu söylediler. Ben burada basın açıklaması yaptığımda ‘Kebapçıda futbolcu tanıtıyorlar’ diye gündem olmuştu. Bize gülmüşlerdi. Sonra ise ‘Kebabçı diye güldüğümüz adamlar dünyayı sallıyor’ diye haberler çıkmaya başladı. Futbolcu alıyoruz, amatör deniliyor. Bunlara rağmen biz bu transferleri gerçekleştirdik ve başarılı olduk.

TRANSFERLERİ ONURSAL BAŞKANIMIZ ONAYLIYOR

Transfer sürecinde hocaların beğenmesi yetmiyor. Transfer komitemizden geçen oyuncular, Onursal Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından onaylanıyor. Nihayetinde takıma maddi destek bulan kişi Sayın Onursal Başkanımız Sayın Savaş’tır. Bu oyuncular binlerce kişi arasından seçilerek değerlendiriliyor. Biz Boupendza’ya geçmişine bakıp bundan futbolcu olmaz deseydik, bugün dünyada Aaron Boupendza diye bir futbolcu belki de olmayacaktı. Dolayısıyla bu bir kişinin başarısı değildir.

ONA ARTIK GOLPENDZA DİYORUZ

Ben Boupendza’nın ilk antrenmanını Erzurum maçında izleme şansı buldum. O zaman ilk antrenmanında gördüğümde ‘Tank gibi adam’ demiş ve gelecekte Türkiye’nin en iyi futbolcusu olacak demiştim. Şimdi ise Boupendza demiyoruz ‘Golpendza’ diyoruz. Bu oyuncu risk alınarak alındı. Keza Traore de Monaco’da tutunamamış bir oyuncuydu, biz yine risk alarak bu oyuncuyu takımımıza kattık. Biz en başında şunu söyledik. Hatayspor’un şöhretli oyuncu ve hoca ile işi olmaz, şöhreti Hatayspor yaratır. Bizim, doymuş, futbol hayatı sona ermeye yakın olan oyuncularla işimiz olmaz. Bize gelen futbolcu, futbola aç olacak. Hedefimiz bu tarz oyuncular ve hocalarla yola çıkmak.

FENERBAHÇE TRANSFERİ OLMADI

Fenerbahçe konusunda da çok spekülasyon oldu. Benim ağzımdan çıkmayan bir söz kullanılarak, Hatayspor’un Boupendza’yı Fenerbahçe’ye vereceğini ifade edildi. Hatta iddiaların içerisine Sayın Ali Koç da dahil edildi ve işi farklı bir boyuta taşıdılar. Bizim bugüne kadar Fenerbahçe ile ilgili bir açıklamamız olmadı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Hatay ziyaretinde biz yönetim olarak kendilerini misafir ettik. Orada konuşuldu, fiyatta anlaşılamadı. Fenerbahçe transfer bedelinin yarısını para yarısını ise oyuncu transferi ile karşılamak istedi. Bizim de futbolcuya ihtiyacımızın olmadığını, Fenerbahçe ve diğer büyük takımların futbolcularının Hatay’da top oynayamayacağını dile getirmemiz üzerine karşılıklı olarak teşekkür edilerek görüşmeler noktalandı.

BOUPENDZA 3 TANE İRFAN CAN EDER

Dünyada golcü sorunu var, bu Fenerbahçe’ye has bir durum değil. Boupendza 3 tane İrfan Can eder. Boupendza sakatlığı dolayısıyla çekildi, iki haftadır gol atamıyoruz. Boupendza Fenerbahçe kadrosunda olsaydı, güzel bir performans gösterebilirdi. Sıradan bir forvet değil, bir anda defansta, ikinci bölgede, üçüncü bölgede görülebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal