Alparslan: Büyük Selçuklu Süleyman karakteri kimdir? Korel Cezayirli'nin hayatı ve yer aldığı diziler

TRT 1 ekranlarının sevilen dizilerinin arasında yer alan Alparslan: Büyük Selçuklu, bu akşam yeni bölümüyle televizyon ekranlarındaki yerini alacak. Her Pazartesi akşamı izleyici karşısına çıkan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde Alparslan'ın kardeşi olan Süleyman karakteri ise merak ediliyor. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu Süleyman karakteri kimdir? Süleyman karakterine hayat veren Korel Cezayirli'nin hayatı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

11.04.2022-20:03 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-20:03) Alparslan: Büyük Selçuklu Süleyman karakteri kimdir? Korel Cezayirli'nin hayatı ve yer aldığı diziler

Her Pazartesi saat 20.00'de TRT 1 ekranlarında izleyici karşısına çıkan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi karakterlerinden olan Süleyman hakkında araştırmalar yapılıyor. Alparslan'ın kardeşi olarak ya da Çağrı Bey'in diğer oğlu olarak izleyenlerin karşısına çıkan Süleyman Bey'e ise Korel Cezayirli hayat veriyor.

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi başladığı günden bu güne büyük sükse yapan yapımlar arasında yer alıyor. Dizinin başrollerini ise Fahriye Evcen ve Barış Arduç paylaşıyor.

Alparslan: Büyük Selçuklu Süleyman karakteri kimdir?

Alparslan: Büyük Selçuklu Süleyman karakteri kimdir?

Süleyman Bey, Büyük Selçuklu Devleti'nin kurucularından olan Horasan Valisi Çağrı Bey'in oğludur. Aynı zamanda Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey'in yeğeni ve Alparslan'ın kardeşidir.

Gençlik yıllarında arkadaşlarından oluşan kendi birliğini kurmuş ve Dandanakan vb. savaşlarda başarısıyla dikkatleri çekmiştir. Babası, Çağrı Bey'in vefatından sonra ise Horasan valiliğini üstlenmiştir.

1063 yılında Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey'in ölümünün ardında ise taht kavgaları başarmıştır. Kendisinden sonra gelecek bir varisi bulunmadığı için tahta, kardeşi Çağrı Bey'in oğullarından Süleyman'ın geçmesi için vasiyette bulunmuştu. Selçuklu veziri Amid ül-Mülk ise Sultanı'nın bu vasiyetini yerine getirerek Rey kentinde Süleyman'ı sultan olarak tahta çıkardı. Fakat, Çağrı Bey'in diğer oğlu Alparslan ve Arslan Yabgu'nun oğlu Kutalmış ile bazı emirler ve şehzadeler Süleyman'ın sultanlığını tanımadılar.

Korel Cezayirli kimdir?

Korel Cezayirli kimdir?

Günümüzde TRT 1 ekranlarında yayınlanan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde Süleyman olarak izleyenlerin karşındaki yerini alan Korel Cezayirli, 1976 yılında Ankara'da doğmuştur. Liseye kadar olan eğitimini doğduğu şehirde tamamlayan Korel, 1985–1994 yılları arasında sırasıyla; yüzme, basketbol ve artistik buz pateni dallarında lisanslı sporcu oldu.

1994–1996 yılları arasında ise modern dans ve caz dans üzerine dersler aldı. 1996 yılında da Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Öğrencilik hayatı boyunca ise başta Prof. Bozkurt Kuruç, Semih Sergen, Lale Oraloğlu ve Prof. Dr. Fuat Hacyev olmak üzere birçok değerli ustadan dersler aldı.

Kore Cezayirli'nin rol aldığı yapımlar:

Kore Cezayirli'nin rol aldığı yapımlar:

-  Alparslan Büyük Selçuklu - 2021 (Süleyman)

-  Mavera - 2021 (Hâce Ahmed Yesevî)

-  Aşk Ağlatır - 2019 (Mert Özben)

-  Diriliş Ertuğrul - 2018-2019 (Sadreddin Konevî)

-  Dip - 2018

-  Dayan Yüreğim - 2017 (Taner)

-  Yeter - 2015 (Uras)

-  Yılanların Öcü - 2015

-  Günahkar - 2014 (Kara Sado)

-  Düşler ve Umutlar - 2014

-  Lale Devri - 2011 (Ahmet)

-  Karadağlar - 2010-2011 (Kadir Karadağ)

-  Son İstasyon - 2010 (Önder)

-  Maskeli Balo - 2010

-  Deli Deli Olma - 2009 (Metin Öğretmen)

-  Ayrılık - 2009 (Sidar)

-  Köprü - 2006-2008 (Yüzbaşı Akın Zeybek)

-  Kod Adı Kaos - 2007 (Semih Aladağ)

-  Kod Adı - 2006 (Semih Aladağ)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal