Alparslan Büyük Selçuklu Akbilge kimdir? Mim Kemal Öke hakkında bilgiler

Siyaset Bilimi Profesörü ve Roman Yazarı olan Mim Kemal Öke, TRT 1 ekranlarında yayınlanan tarihi dizi Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine konuk olarak geliyor! Peki Mim Kemal Öke kimdir? Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde Mim Kemal Öke hangi rolü üstlendi? şeklinde merak edilen soruların cevaplarını haberimizin içeriğinde sizler için cevaplandırdık. İşte merak edilenler..

11.04.2022-18:53 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-18:53) Alparslan Büyük Selçuklu Akbilge kimdir? Mim Kemal Öke hakkında bilgiler

Pazartesi akşamlarının en çok sevilen ve izleyiciyi adeta ekrana kilitleyen TRT 1 ekranlarında son zamanların en iyi yapımlarından olan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde Kınık Obasının Beyi rolünde yer alan Mim Kemal Öke, izleyenler tarafından epey bir merak edilmeye başlandı. Peki, Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde konuk oyuncu olarak yer alan Mim Kemal Öke aslında kim, nereli ve kaç yaşında? Mim Kemal Öke Alparslan: Büyük Selçuklu 'da hangi rolde oynadı? Mim Kemal Öke 'nin gerçek hayatta mesleği nedir? gibi merak edilenleri<sizler için haberimizin içeriğinde paylaştık. İşte detaylar..

Mim Kemal Öke Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde hangi rolde yer aldı?

Son zamanların en çok izlene ve ekran başında fırtınalar estiren yapımlarının başında yer alan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde konuk oyuncu olarak Mim Kemal Öke yer aldı. Mim Kemal Öke, TRT 1 ekranlarında yayınlanan bu tarihi dizide Kınık Obası Beyi olarak yer almaktadır.


Mim Kemal Öke kimdir ve gerçek mesleği nedir?

Mim Kemal Öke, 1955 senesinde İstanbul 'da dünyaya gelmiştir. Babası Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilliği yapmış olan doktor Mim Kemal Öke 'nin oğlu Yılmaz Ali Bey, annesi ise Demokrat Parti milletvekilliği ile bakanlık görevinde bulunmuş olan doktor Ekrem Hayri Üstündağ 'ın torunu olan Melek Pınar Hanım 'dır. Mim Kemal Öke, ailesinin tek çocuğudur.

İlköğrenimini Şişli Terakki Lisesi 'ne ait olan ilkokul kısmında, orta öğrenimini ise Robert Kolejinde tamamlamıştır. ( 1973 yılı ) Yüksek öğrenimi için de İngiltere 'ye gidip Cambridge 'de İktisat ve Tarih Fakültelerinden mezun olmuştur. Lisans eğitimini yaptıktan sonra da Sussex 'de ( MA. ) ile Cambridge ( M. Phil ) uluslararası ilişkiler alanında çalışmaya devam etmiştir. Eğitimini tamamladıktan sonra ise Birleşmiş Milletler 'de danışman olarak görev almış ve 1980 yılında Neval Ertosun ile dünya evine girerek 1981 yılında da ilk çocuğu olan Alihan doğmuştur.

Türkiye 'ye geri döndüğünde ise İstanbul Üniversitesi 'nde uluslararası ilişkiler alanı üzerine doktora eğitimini yaparak ( 1981 ) Boğaziçi Üniversitesi 'ne geçiş yapmıştır. 1984 yılında doçent, 1990 yılında da profesör unvanını almıştır. Henüz 35 yaşındayken profesör olarak Türkiye 'de profesör unvanına ulaşan en genç kişi olmuştur. 1983 ile 1989 yılları arasında da TRT 'de danışman olarak çalışmış ve bazı TRT belgeselleri için metinler yazmıştır. 1990 ile 1992 yılları arasında ise Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.

1991 yılında down sendromlu olan kızı Nazlıhan doğmuştur. Aynı sene özel bir televizyon kanalında '' Haydi Bastır '' adındaki bir yarışma programında sunuculuk yapmış ve ülke çapına da adını duyurmayı başarmıştır. Kızı Nazlıhan 'ın fizyoterapi eğitimleri için bir süreliğine yurtdışına giderek hayatına orada devam etmiştir. Down sendromu ile ilgili kendisini daha da yetiştirip geliştirmiş ve 1994 yılında Bülent Üstündağ mahlası ile '' 47. Kromozom '' adında bir kitap çıkarmıştır.

2022 ile 2004 yıllarında da Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olarak görev almış ve akademik hayatını İstanbul Ticaret Üniversitesi 'nde hala aktif olarak devam ettirmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal