Alparslan Büyük Selçuklu Begim Şehver karakteri kimdir? Zeynep Özder kimdir, nereli, kaç yaşında?

Seyirciyi ekran karşısına kilitlemeyi başaran fenomen dizi Alparslan Büyük Selçuklu'nun oyuncu kadrosuyla ilgili insanlar internet üzerinden birçok araştırma yapıyor. Peki dizide yer alan Şehver Sultan kimdir? Şehver Sultan karakterini canlandıran Zeynep Özder kimdir? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

11.04.2022-20:47 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-20:47) Alparslan Büyük Selçuklu Begim Şehver karakteri kimdir? Zeynep Özder kimdir, nereli, kaç yaşında?

Şehver Sultan tarihimizde Çeğrı Bey'in kızı, Mevdud'un eşi ve Sultan Alparslan'ın ablası olarak bilinir fakat detaylı bir bilgi yoktur. Peki Şehver Sultan karakterine hayat veren Zeynep Özder kimdir? Tüm detayları haberimizde merak eden insanlar için derledik.

Zeynep Özder kim

1985 senesinde Ankara'da dünyaya gözlerini açmıştır. Küçük yaşlardan itibaren piyano ve çello eğitimi almaya başlamıştır. Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olmuş ve Bilkent Üniversitesi Konservatuar Müzik ve Gösteri Sanatları bölümünü kazanmıştır. Aynı zamanda Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği alanında da yüksek lisans ve doktora yapmıştır. 2011 senesinde New York'a giderek oyunculuk eğitimi almıştır. Gazi Üniversitesi Akademik Oda Orkestrasında çello performansı sergilemiş ve 2005-2007 yılları arasında iki sene Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında çalmıştır. Üniversitesine bağlı orkestra ile birlikte İsviçre, Fransa, Polonya, Romanya ve Kazakistan'a konserlere gitmiştir. 2010 yılında ise Samanyolu adlı dizide Eda karakterini canlandırmış, 2012-2013 yıllarında Dila Hanım adlı dizide Hülya karakterine, 2013-2014 yılları arasında İntikam dizisinde Aslı karakterine hayat vermiştir ve son olarak 2019 yılında ise Benim Adım Melek dizisinde yer almıştır. Meslektaşı oyuncu Mehmet Bilal ile evli olduğu bilinmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal