Almanya'nın Eski Şansölyesi Angela Merkel Birleşmiş Milletler’in İş Teklifini Kabul Etmedi

Birleşmiş Milletler’den Angela Merkel’e iş teklifi geldi. Merkel yapılan bu teklifi teşekkür ederek geri çevirdi.

19.01.2022-15:36 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-15:49) Almanya'nın Eski Şansölyesi Angela Merkel Birleşmiş Milletler’in İş Teklifini Kabul Etmedi

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Almanya’da yapılan seçimlerden sonra başbakanlık görevi sonlanan Angela Merkel’e Birleşmiş Milletler’den iş teklifi geldi. 

MERKEL'E MEKTUPLA İŞ TEKLİFİ 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Almanya'nın eski Şansölyesi Angela Merkel'e kişisel bir mektup yazarak iş teklifinde bulundu. Edinilen bilgilere göre Merkel'e gelen iş mektupta küresel kamu varlıkları ile ilgili üst düzey bir danışma kuruluna başkanlık etmesini teklif edildi. 

Danışma kurulunun alan kapsamını tam olarak belirtmese de ozon tabakası gibi ulusal sınırlara tabi olmayan küresel kamu varlıkları, havacılık güvenliği ve dünya ticareti gibi küresel konularla ilgi olduğu belirtildi. 


TEŞEKKÜR ETTİ VE KABUL ETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ 

Angela Merkel'in ofisinden Çarşamba günü yapılan açıklamada "Merkel’in geçen hafta bu konuya ilişkin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'yle telefon görüşmesi gerçekleştirdi, teşekkür etti ve teklifi kabul etmediğini söyledi" ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal