Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen saldırının failinin kimliği açıklandı! Aracının içinden Türkiye ile ilgili afişleri çıktı!

Almanya'nın başkenti Berlin, altı yılın ardan sonra kabus gibi bir olayla karşı karşıya kaldı. Gri renkli bir araç Tauenzien Caddesi'nde yayların arasına daldı. Sadece Almanya'nın değil tüm dünyanın merak ettiği olay, sürücünün kim olduğu. Akşam saatlerinde bir Almanya-Ermenistan vatandaşı erkeğin arabayı kullandığı açıklandı.

09.06.2022-17:08 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-17:08)

Almanya'nın başkenti Berlin, altı yılın ardan sonra kabus gibi bir olayla karşı karşıya kaldı. Gri renkli bir araç Tauenzien Caddesi'nde yayların arasına daldı. 

Otomobili geri vitese takarak geri döndü

Berlin'in en işlek olduğu caddelerden biri olan Tauenzien Caddesi'nde kabus dolu anlar yaşandı. Çığlıkların yankılandığı anlarda saat 10.26'yı gösteriyordu. Sürücü yayları ezdikten sonra aracı geri vitese takarak geri döndü. Kavşağa doğru sürülen araç, Tauentziestraße üzerinde doğu yönüne 200 metre ilerledikten sonra Marburger Straße'ye geldiğinde ve bir parfümeri mağazasının vitrinine girdi.

Aktör John Barrowman, olayın görgü tanıklarından biriydi

Olayın görgü tanıklarından biri olan Aktör John Barrowman, yaşanan korku dolu dakikaları anlattı. Barrowman, "İnanılmaz sayıda polis var. Bölgeyi boşaltıyorlar. İnsanları hava yoluyla taşımak için helikopterler geliyor. Dehşet vericiydi. Bir kişiye suni teneffüs yapıldığını gördüm. Başka birinin sedyeye atılıp ambulansa taşındığını gördüm." ifadelerini kullandı.

Aktör John Barrowman, olayın görgü tanıklarından biriydi

6 kişinin durumu kritik

Yaralılar hastaneye kaldırılırken, bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hayatını kaybeden kişinin okul gezisinde öğrencilerin yanında olan 51 yaşında kadın öğretmen olduğu belirtildi. Öğrencilerin Almanya'nın Hessen eyaletinden Berlin'e gezi için geldiği kaydedildi. Yaralıların 8-12 arasında olduğu açıklanırken, 6 kişinin durumu kritik olduğu aktarıldı.

Kaza değil, saldırı

Berlin polisi, ilk açıklamalarında olayın saldırı mı yoksa bir kazamı olduğunun henüz bilinmediğini açıkladı ardından saatler ilerledikçe durum biraz daha netleşti. Yaşanan olayın bir saldırı olma olasılığı giderek güçlendi. Alman basınında çıkan haberlerde kaza değil, saldırı şüphesinin ağır basıyor ve soruşturmada görevli kaynaklarında bu konuda hem fikir.

Kaza değil, saldırı

"Asla bir kaza değil, bir çok sayıda kişiyi hedef aldı"

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, kabusun yaşandığı olay ile alakalı açıklamalarda bulundu. Steinmeier, "Duygu ve düşüncelerim ağır ve çok ağır yaralılarla ve hayatını kaybedenlerde. Ve korkunç şeyler yaşamak zorunda kalanlarda" açıklamalarında bulundu. Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey, açıklamalarda bulunarak,  "Polisin yaşananları netleştirmek için yoğun çaba harcadığı" ifadelerine yer verdi. Soruşturmada görevli konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, "Asla bir kaza değil, bir çok sayıda kişiyi hedef alan bir saldırgan, soğukkanlı bir katil" ifadelerini kullandı.

Almanya-Ermenistan vatandaşı

Sadece Almanya'nın değil tüm dünyanın merak ettiği olay, sürücünün kim olduğu. Akşam saatlerinde bir Almanya-Ermenistan vatandaşı erkeğin arabayı kullandığı açıklandı. Ermeni asıllı Gor H. adlı 29 yaşındaki sürücü, insanları ezip bir dükkana daldıktan sonra aracından çıkıp kaçmaya çalıştı ve bu sırada yoldan geçenler tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla çekilen videolarda Gor H.'nin gözaltına alınırken direnmediği dikkatlerden kaçmadı.

Almanya-Ermenistan vatandaşı

Türkiye ile ilgili bazı afişler bulundu

Sürücünün saldırının sorumluluğunu üstlendiğine dair bir yazının araçta bulunduğu bilgisi verildi. Ancak bu haber Berlin eyaleti İçişleri Bakanı Iris Spranger tarafından yalanlandı. Bakan Spranger, arabada Türkiye ile ilgili bazı afişlerin bulunduğunu duyurdu. Alman medyasında çıkan haberlerde bir başka detay, Gor H.'nin poliste hırsızlıktan suç kaydı bulunması oldu.

2016'daki terör saldırısını anımsattı

Bir öğretmenin öldüğü olay,  2016'daki terör saldırısını anımsattı. Zira, Gor H'.nin aracını sivillerin üstüne sürdüğü yer, altı yıl önceki terör saldırısının gerçekleştiği Breitscheidplatz'a oldukça yakın konumda yer alıyor. Bir kamyonun Noel pazarını ziyaret eden kalabalığın üzerine sürülmesi sonucu 12 kişi ölmüş, onlarca insan da yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal