Almanya'yı kana bulayan sürücü kimliği ortaya çıktı! Saldırganın Türk düşmanı bir ermeni olduğu öğrenildi

Dün sabah saatlerinde Almanya’yı kana bulayan sürücünün kimliği ortaya çıktı. Bir araçla kalabalık bir caddenin kaldırımına çıkan olayın failinin kimliği açıklandı. Saldırganın Türk düşmanı bir Ermeni olduğu öğrenildi.

09.06.2022-13:27 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-13:27) Almanya'yı kana bulayan sürücü kimliği ortaya çıktı! Saldırganın Türk düşmanı bir ermeni olduğu öğrenildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün sabah saatlerinde korkunç bir olay yaşandı. Şehrin kalabalık caddelerinden birisinde bir araç yayaların fazla olduğu bir kaldırıma çıktı. Yaşanan vahim olay sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı. Olayın görgü tanıkları ise sürücünün kasti olarak insanların üzerine aracı sürdüğünü ifade etti. Açılan soruşturma sonucunda ise Almanya’yı kana bulayan sürücünün kimliği ortaya çıktı. Saldırganın Türk düşmanı bir Ermeni olduğu öğrenildi.

Almanya'yı kana bulayan sürücü kimliği ortaya çıktı

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşanan korkunç olay sonrasında polis sokakları kapatırken, özel tim de bölgede müdahaleye hazır bir şekilde bekledi. Bölgeye gelen helikopter ise durumu kritik olan hastaları hızlı bir şekilde hastaneye götürdü.

Almanya Berlin saldırganı

Yetkililer, aracın sürücüsünü tutuklarken olayla ilgili de soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında sürücünün Ermeni asıllı bir Alman vatandaşı olduğu ve ismininde Gor H. olduğunu ortaya çıktı.

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild’e konuşan Gor H.’nin komşuları "O sevgi dolu ve iyi bir insandır. Bizi her zaman insan canlısı bir şekilde selamlardı" dedi. Komşuları Gor H. hakkında, "O ufak tombik bir adamdı" sözlerini sarf ederken annesi ve ablasıyla en az 14 yıldır birlikte yaşadığını söyledi.

Gor H.’nin annesinin olay yaşandığı sırada tatilde olduğunu söyleyen komşuları, ‘’Böyle bir şey yapabileceğini tahmin etmezdik.’’ ifadelerini kullandı. Gor H.’nin ablası ise kardeşinin ciddi sorunları olduğunu söyledi.

Alınan son bilgilere göre ise Gor H.’nin hırsızlıktan sabıkası bulunurken, Türkiye karşıtı yazıları ve pankartları olduğu ortaya çıktı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal