Almanya'dan küstah karar: Osman Kavala hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle Berlin Büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı'na çağırdılar!

Almanya’dan rezalet bir karar geldi. Ülke, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Sebebi ise Osman Kavala’nın hapis cezası.

29.04.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-16:41) Almanya'dan küstah karar: Osman Kavala hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle Berlin Büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı'na çağırdılar!

Gezi parkı olaylarıyla ilgili açılan dava sürerken sanıkların cezası belirlendi. 4,5 yıldır cezaevinde olan Osman Kavala da bu dava çerçevesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Osman Kavala'nın aldığı bu ceza Avrupa ülkelerini ve Türkiye'deki muhalefete nedense rahatsızlık verdi. Avrupa ülkelerinden bazıları ve ABD peş peşe Kavala’nın serbest kalması için çağrılarda bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü açıkladı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, "Bugün Türk büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırdığımızı ve hükümetin tutumunu bir kez daha net şekilde ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Almanya'dan küstah karar: Osman Kavala hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle Berlin Büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı'na çağırdılar!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise verilen mahkeme kararının, "Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi ve AB üyelik adayı olarak taahhüt ettiği anayasal standartlara ve uluslararası yükümlülüklere açıkça aykırı olduğunu" öne sürdü.

Türkiye'nin davayla ilgili tavrı net.

Söz konusu eleştirilere yanıtını geciktirmeyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk yargısının kararına herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Osman Kavala için AİHM'lik bir durumun olmadığını çünkü Kavala'nın Türkiye'de hüküm giydiğini belirtti.

Türkiye'nin Soros'u

2013 senesinde Osman Kavala'nın Gezi Parkı olaylarını düzenlediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala'yı "Türkiye'nin Soros'u" ismiyle anıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal