Almanya’dan bir cenaze yakma skandalı daha

Almanya’da bir cenaze yakma skandalı daha gerçekleşti. Vefat eden Feridun Esad’ın annesine ulaşılmayınca cenaze yakıldı.

18.01.2023-14:17 - (Son Güncelleme: 18.01.2023-17:55) Almanya’dan bir cenaze yakma skandalı daha

Almanya’da daha öncede meydana gelen bir cenaze yakma skandalı tekrarlandı. Bu sefer vefat eden Feridun Esad isimli kişiyi yaktılar. Defin işlemi için Feridun Esad’ın annesine ulaşmaya çalışan görevliler anneye ulaşamayınca Feridun Esad’ı yaktılar. Ancak anne çoktan yaşamını yitirmişti, cevap gelmeyince cenazeyi yaktılar.

Sabah'ta yer alan habere göre Dortmund kentinde yaşayan ve evinde ölen Feridun Esad'ın (50) cesedi polis tarafından iki gün sonra bulundu. Polis, cenaze için Esad'ın 2 yıl önce ölen annesine mektup yazdı. Mektuba cevap alınamayınca cenaze yakıldı. 19 Aralık günü gerçekleşen skandal, Esad'dan arkadaşlarının haber alamaması üzerine ortaya çıktı. Arkadaşları Dortmund Belediye Meclisi Üyesi Emre Güleç'e durumu anlattı.

Annesinden geri dönüş olmayınca cenazeyi yaktılar

Huckarde DİTİB Birliği Osman Gazi Camisi Başkanı da olan Güleç, durumu öğrenmek için belediyeye soru önergesi verdi. Yazışmalar neticesinde cenazenin yakıldığını öğrenen Güleç, "Esad'ın Dortmund'daki annesine mektup yazılmış.

Soru önergesi ortaya çıktı

Cevap alınamaması ve kayıtlarda dini aidiyetini belirten ibare bulunmaması üzerine cenazeyi yakma kararı almışlar. Yetkililerin duyarsızlığı duruma sebep oldu" dedi.

Güleç, "Mutlaka komşularına veya camiye hangi dine mensup olduğunu sormalıydılar ya da oturduğu bölgedeki camiye haber vermeliydiler. İsminden yabancı olduğunu anlamamaları mümkün değil.

Ölmüş annesine mektup göndermek ne demek. Neden hayatta olan ve aynı şehirde yaşayan ablasına bilgi verilmedi. Olayda bir dizi ihmaller zinciri var. Güçlü şekilde tepkimizi ortaya koymalıyız" diye tepki verdi.

Sargın da yakılmıştı

Beyin kanaması geçirdikten sonra Hannover'de hastanede yaşamını yitiren  Konyalı Abdülkadir Sargın'ın (71) cenazesi, adli tıpta 81 yaşındaki Alman'ın cenazesi ile karıştırılmıştı. Cenaze daha sonra yakılmıştı. Aile, cenazeyi yıkayacakken cenazelerin karıştığını öğrenince adli tıp kurumuna gittiğinde cenazenin çoktan yakıldığını öğrenmişti. Sargın'ın külleri daha sonra Müslüman mezarlığına defnedilmişti.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal