Almanya'da Türkçe Dersini Müfredattan Çıkarma Tasarısı Tepki Gördü

Almanya'nın Hessen kentinde Eğitim Bakanlığının okullarda Türkçe dilini müfredattan çıkarma tasarısı kentte yaşayan Türkler tarafından tepki aldı.

10.06.2021-19:11 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-19:11) Almanya'da Türkçe Dersini Müfredattan Çıkarma Tasarısı Tepki Gördü

arak Lehçe, Çince, Portekizce ve Arapça'yı ikinci yabancı dil seçeneği olarak öneri tasarısına kentte yaşayan Türkler tepki gösterdi.

Almanya'nın Hessen kentinde Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu, Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Türkçe dersini müfredattan çıkarılmasına yönelik yayımladığı açık mektupta, kentte yaşayan çok fazla Türk nüfusuna rağmen Türk dilinin ve Türk halkının yok sayılmasının kabul edilemeyeceği ifade edildi.

''ASLA KABUL EDİLEMEZ''

Hessen Eyalet Meclis Başkanı, Hessen Eyalet Başbakanı ve tüm partilerin Meclis grup başkanlarına hitap ettiği açık mektupta, okullardaki yabancı dil alternatiflerin artırılmasını desteklendiğinin fakat bu diller arasında Türkçenin olmamasının da asla kabul edilemeyeceğinie dikkar çekildi:

"Türkçe'ye yer verilmemesinden dolayı derin üzüntü içindeyiz ve Hessen hükümeti tarafından Türk dilinin ve Türk toplumunun görmezden gelinmesi ve dışlanmasına karşı da öfkeliyiz. Eyaletteki okul müfredatında Hessen hükümetinin bu aşağılayıcı tutumu Türkiye kökenli vatandaşların Hessen eyaletine olan duygusal bağlarına zarar vermektedir ve derin yaralar açmaktadır. Hessen’deki en büyük göçmen grup olan Türklerin uyum politikası bahanesiyle dışlanması kabul edilemez."

"TÜRKÇE GÖRMEZDEN GELİNEMEZ"

Yaklaşık 400 bin Türk insanının yaşadığı Hessen kentinde Türkçenin görmezden gelinemeyeceğinin vurgulandığı mektupta, yetkililerden ivedilikle bu yanlışın düzeltilmesi istendi.

Kentte en fazla konuşulan yabancı dilin Türkçe olduğunu anımsattığı açık mektupta, elektronik posta yoluyla Eğitim Bakanlığı öncülüğünde hükümet yetkililerine konu ile alakalı tepkilerin ulaştırılması istendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal