Almanya'da tasarruf furyasının ardından çiftçi krizi patlak verdi: Slogan atarak konvoy oluşturdular

Almanya'da yeni hükümet, tasarruf sorununun ardından yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Almanya'da çiftçiler, traktörleriyle protestoları ve makinistlerin greve gideceklerini açıklamasıyla yoğun baskı altında kalmasının ardından 3 binden fazla çiftçi sloganlarla konvoy oluşturdu. İşte detaylar...

08.01.2024-11:57 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-12:31) Almanya'da tasarruf furyasının ardından çiftçi krizi patlak verdi: Slogan atarak konvoy oluşturdular

Almanya'da ücretler ve çalışma koşulları konusunda işverenler ile sendikalar arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Avrupa’nın sayılı ülkesinden olan ve dünyadaki ihracattaki bir numara konumunda bulunan Almanya, yeni yılın ikinci haftasına hayatı etkileyecek protesto ve grevlerle giriyor.

İşçiler slogan ata ata grev yapıyorlar

Ülkede bulunan Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Partinin oluşturduğu hükümet, çiftçilerin traktörleriyle protestoları ve makinistlerin greve gideceklerini açıklamasıyla yoğun baskı altında kalmasının ardından 3 binden fazla çiftçi “Çok fazla, çok fazla! Artık bitti!" sloganıyla Brandenburg Kapısı'nın önünde konvoy oluşturdu.

“Her yerde olacağız”

Alman koalisyon hükümetinin tarımsal dizel sübvansiyonunun kaldırılmasını ve planlanan araç vergisi muafiyetini protesto eden çiftçiler, istekleri karşılanmazsa ocak ayından itibaren büyük protestolara başlayacaklarını duyurdu.  Alman Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied, "O halde 8 Ocak'tan itibaren ülkenin daha önce hiç yaşamadığı bir şekilde her yerde olacağız" açıklamasında bulundu.

Almanya Çiftçiler

Hükümet boğaz sıkmaya karar vermişti

Anayasa Mahkemesinin, kasımda hükümetin Kovid-19 salgını döneminden kalma 60 milyar avroluk kullanılmamış krediyi bir iklim fonuna aktarma kararının anayasaya aykırı olduğuna hükmetmesinin ardından Alman hükümeti, 2024 bütçesinde tasarrufa gitmek zorunda kalmıştı. Mahkeme kararının ardından hükümetin yaklaşık 17 milyar avro bulması gerekiyordu. Öte yandan hükümet, gelecek yılın bütçesinde açığı kapatmak için, geçen hafta karbon vergisini öngörülenin üzerinde artırdı. 

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal