Japonya depreminde korkutan gelişme: ölü sayısı 161’e çıktı

Japonya'nın İşikava Eyaleti ve Noto Yarımadası kıyısında meydana gelen depremler insanları korkutmaya devam ediyor. Bölgede can kayıpları artmaya devam ederken kayıp sayısı da korkulur derecede artmaya başladı. Yüzlerce kişiden haber alınamadığı kaydedilen depremlerde, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 161 olarak bildirildi.

08.01.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-18:05) Japonya depreminde korkutan gelişme: ölü sayısı 161’e çıktı

NHK'nin haberine göre, Japonya’nın batısında bulunan İşikava Eyaleti yetkilileri, 1 Ocak'tan itibaren meydana gelen depremler hakkında yeni bir açıklama yaptı. 7,6'lık depremde 50'den fazla bina kısmen veya tamamen yıkıldı. Çok sayıda bina alevlere teslim oldu. Depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 161'e yükseldiğini belirten Yetkililer, 103 kişiden ise haber alınamadığını bildirdi. Diğer taraftan uyarılarını devam ettiren yetkililer, bölgede etkisini sürdüren yoğun kar yağışına dair tedbirli olunmasını ifade etti. 

Yetkililerden açıklama geldi

Yağışın ardından hasarlı binalara karşı uyarılarda bulunan Japonya Meteoroloji Ajansı tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımız ulaşım sistemlerinde aksamalar, elektrik telleri ve ağaçlarda kar birikintisinin yanı sıra hasarlı binalar ve diğer olası tehlikelere karşı teyakkuzda olmaya çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Japonya Meteoroloji Ajansı 1, 2, 3 ve 4 Ocak'ta İşikava'nın Noto Yarımadası ve açıklarında, büyüklükleri 4 ile 7 arasında değişen depremler meydana geldiğini bildirmişti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal