Almanya'da Sosyal Mesafe Uyarısı Yapanlar Kurala Uymadı

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, hastaneye ziyarete gitti. Halka sosyal mesafe uyarısı yapan yetkililer kuralı hiçe sayarak aynı asansöre bindiler. Bu durum ülkede alay konusu olurken, eleştirilerin hedefinde yer aldı.

17.04.2020-17:18 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-17:28)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını Almanya'da etkisini sürdürüyor. Yetkililer sürekli olarak sosyal mesafe uyarısında bulunurken, bu kurala kendilerinin uymaması dikkatlerden kaçmadı. Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Giessen şehrindeki bir hastaneye ziyaret gerçekleştirdi. 

"LAFI EĞİP BÜKMENİN BİR ANLAMI YOK"

Ziyaret sırasında asansöre binen ikiliye doktorlar ve gazeteciler de eşlik etti. Asansörde yapılan sosyal mesafe uyarıları hiçe sayıldı. Bu anlar görüntülere yansırken, Almanya'da alay konusu oldu. Birçok kesim iki ismi eleştirilerin hedefine koydu. Konunun gündeme gelmesiyle birlikte Hessen Eyalet Başbakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Lafı eğip bükmenin bir anlamı yok. Böyle bir şey olmamalıydı. Herkesin maskesi olmasına rağmen bir asansöre böyle doluşmamalıydık." ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanı Spahn da açıklama yaptı ve "Bu olay da gösterdi ki, her zaman mesafeli durmak o kadar da kolay olmuyormuş. Önümüzdeki dönemlerde daha disiplinli olmayı öğrenmek zorumdayız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal