Almanya Sağlık Bakanı: Salgın Şimdilik Yeniden Kontrol Altında

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, coronavirüs salgınının Almanya'da şu an için tekrar kontrol altında olduğunu kaydetti.

17.04.2020-15:06 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-15:05) Almanya Sağlık Bakanı: Salgın Şimdilik Yeniden Kontrol Altında

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Robert-Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler ile Berlin'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, coronavirüs salgınının Almanya'da şu an için tekrar kontrol altında olduğunu kaydetti.

Ülkede virüs tespit edilen kişi sayılarının ciddi biçimde gerilediğini ifade eden Bakan Spahn, "Salgın bugün tekrar kontrol edilebilir durumda. 12 Nisan'dan sonra her gün iyileşenlerin sayısı virüsün bulaştığı kişi sayısından daha yüksek seyretti" ifadelerini kullandı.

Bakan Spahn, yeni tip coronavirüse yakalanan ve sayıları 130 bini geçen kişiden yaklaşık 80 bininin sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Ülkede alınan önlemler neticesinde sağlık sisteminin de güç duruma girmesinin önüne geçildiğini vurgulayan Bakan, Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanlarının tedbirleri dikkatli ve aşamalı olarak gevşetme kararından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Virüsüm sona ermediğini kaydeden Spahn, "yeni bir normal durum" oluşturarak bundan böyle salgınla nasıl yaşanabileceğinin ele alınması gerektiğini dile getirdi.

"HERKESE TEST YAPMAK MANTIKLI DEĞİL"

Bakan, Almanya'da şu ana dek 1,7 milyondan fazla kişiye Covid-19 testi uygulandığını, bunun haftada yaklaşık 350 bin teste denk geldiğinin altını çizdi.

Ayrıca herkese coronavirüs testi yapmanın gerekeli olmadığını öne sürerek, "Bu mantıklı da değil. Testten yarım saat sonra test edilen kişiye virüs bulaşabilir. Test anlık görüntüdür" şeklinde konuştu.

Öte yandan, artık sağlık çalışanlarına daha fazla test yapacaklarını ifade etti.

MASKELER ALMANYA'DA ÜRETİLECEK

Spahn, Almanya'da maske üretilmesine ilişkin yapılan ihaleyi alan yaklaşık 50 firmanın, ağustos ayı ortasından başlamak üzere her hafta 10 milyon FFP2 tipi maske ve 40 milyon da ameliyat maskesi üreteceğini söyledi.

RKI Başkanı Wieler ise ülkede virüsün yayılmasını engelleme durumunda olumlu gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, "Hala bu salgının başında olsak da Almanya'da inşa ettiğimiz kontrol stratejisinin başarılı olduğunu görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yeni tip coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının arttığını kaydeden Wieler, sağlık çalışanları arasında da vaka sayılarının arttığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal