Almanya'da Silahlı Saldırı! 2 Polis Hayatını Kaybetti!

Pazartesi sabahı Kusel yakınlarındaki rutin trafik kontrolü sırasında hedef alınan polislerden ikisi hayatını kaybetti. Kaçan saldırganlar ise aranıyor.

31.01.2022-14:04 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-15:48) Almanya'da Silahlı Saldırı! 2 Polis Hayatını Kaybetti!

Kaiserslautern Emniyet Müdürlüğü tarafından söylenen bilgiye göre, 24 ve 29 yaşlarındaki iki polis, pazartesi sabaha karşı bir aracı durdurdu. 

2 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

Bağlı oldukları merkeze telsizle şüpheli bir aracı durdurduklarını bildiren polislerin 'Bize ateş açıyorlar” dediği öğrenildi. Olay yerine anında gelen polis ekipleri, 24 yaşındaki kadın polisi ölü, 29 yaşındaki mesai arkadaşını ise ağır yaralı olarak buldu. Genç polis daha sonra kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Failleri bulmak için bölgede geniş çaplı operasyon düzenleyen polis, vatandaşları ise uyardı. Yaşamını yitirenlerden 24 yaşındaki kadın polisin henüz polis kolejinde öğrenci olduğu açıklandı. Kaçak olan faillerin henüz bulunamadığı kaydedildi.


POLİS TARAFINDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Olayın ardından bir açıklama da Polis Sendikası’ndan (GdP) geldi. Deutsche Welle'nin yayınladığı habere göre sendikanın eyalet örgüt başkanı Sabrina Kunz, 'Meslektaşlarımızın katledilmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öldürülen arkadaşlarımızın yakınlarını düşünüyoruz. Şu anda her polisin kabusu olan bir durumu yaşıyoruz. Taziye dileklerimizi (ölenlerin) yakınlarına gönderiyor ve halk için tehlikenin önlenmesi amacıyla saldırgan ya da saldırganların bir an önce yakalanmasını temenni ediyoruz' açıklamasında bulundu. Kunz daha sonrasında, ‘bu insafsız saldırının’ kendisini şoka uğrattığını aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal