Almanya’da PCR Testleri Ücretli Oldu

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinden bugünden itibaren ücret alınmaya başlanacak. Yapılan açıklamada hamile kadınlar, 12 yaşın altındaki çocuklar ve yaşlı bakım merkezlerinde kalanlar ise testleri ücretsiz olmaya devam edecek.

11.10.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-17:27) Almanya’da PCR Testleri Ücretli Oldu

Almanya’da koronavirüs salgınıyla mücadelede aşı olmayı teşvik etmek için Kovid-19 testleri gün itibariyle ücretli yapılacak

Aşı olmamış veya Kovid-19 geçirmemiş kişiler ise herhangi bir yere girmek istediklerinde negatif test sonuçlarını göstermesi istenecek.

Hükümetten yapılan açıklamada pandemi boyunca test ücretlerine toplam 5,3 milyar euro ödeme yapıldığı bildirildi.

ALMANYA'DA SON DURUM

Son 24 saatte 7 kişinin yaşamını yitirmesiyle virüs kaynaklı toplam can kaybı sayısı da 94 bin 209'a yükseldi.

KOVİD-19 NASIL ORTAYA ÇIKTI

Önleyici tedbirler arasında fiziksel veya sosyal mesafe, karantina, kapalı alanların havalandırılması, öksürme ve hapşırma durumunda ağız ve burunun kapatılması, ellerin yıkanması ve yıkanmamış ellerin yüzden uzak tutulması yer alır. İletim riskini en aza indirmek için halka açık ortamlarda yüz maskeleri kullanılması tavsiye edilmiştir. Çeşitli aşılar geliştirilmiş ve çeşitli ülkelerce toplu aşılama kampanyaları başlatılmıştır.

Virüsü inhibe eden ilaçların geliştirilmesi için çalışmalar devam etse de, birincil tedavi şu an için semptomatiktir. Kontrol altına alma işlemleri; semptomların tedavisini, destekleyici bakımı, izolasyonu ve deneysel önlemleri içerir.

Koronavirüs hastalığı 2019 yılında ortaya çıkan şiddetli akut solunum sendromu yaşatan SARS-CoV-2'nin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır.

Dünya genelinde ilk vaka Çin'in Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde 2019 yılının aralık ayında ortaya çıkmıştır. O tarihten beri yayılan virüs Dünya çapında bir pandemiye sebep olmuştur. 

KOVİD-19 BELİRTİLERİ 

Kovid-19 kendini genellikle ateş, öksürük, yorgunluk, nefes almakta zorluk,tat alma duyusunda kayıp gibi semptomlar ile belli eder. Semptomlar virüsle temastan bir ile on dört gün içerisinde enfekte olan kişide görülmektedir. Çoğu insanda hafif semptomlar görülse de ilerlemiş yaşı olan kişilerde solunum bozukluğu ve kalp problemleri yaşattığı kayıtlara geçmiştir. 11 Ekim itibariyle Kovid-19'dan hayatını kaybeden kişi sayısı 4.852.690 olarak kayıtlara geçmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal