Almanya, İslami Dernekleri Kapatıyor!

Almanya, İslami dernekleri kapatmaya devam ediyor. Almanya'da bulunan Cemaat'u Berlin isimli dernek yasaklandı, derneğin malzemelerine de polis tarafından el konuldu.

26.02.2021-15:28 - (Son Güncelleme: 26.02.2021-15:28) Almanya, İslami Dernekleri Kapatıyor!

Anayasal düzene karşı olduğunu ve Şeriat’ı tek meşru yönetim olarak gördüğünü vurgulayan Cemaat’u Berlin isimli dernek yasaklandı. Derneğin mallarına el konuldu.

Polis Perşembe sabahı derneğe ait 26 noktaya operasyon düzenledi. 850 emniyet görevlisinin de katıldığı operasyonlarda çok sayıdaki belgelere de el kondu.

Berlin Senatosu İçişleri ve Spor Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Perşembe gününden itibaren söz konusu derneğin bütün faaliyetlerden men edildiği, mal varlıklarına da el konulduğu belirtildi.

Senato, Cemaat‘u Berlin yapılanmasının ''anayasal düzene ve uluslararası uzlaşı fikrine karşı olduğu, silahlı cihat ve sivillere yönelik saldırıları desteklediği, suikastları meşrulaştıran bir şehitlik kültünü desteklediği ve IŞİD ideolojisini teşvik ettiği'' gerekçesi ile kapatılmasına karar verildiğini söyledi.

Kapatma gerekçesine ilave olarak, Cemaat'u Berlin'in anayasanın demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesini reddetmesi de gösterildi. Açıklamada, faaliyetleri yasaklanan oluşumun Şeriat'ın tek meşru yasa olduğu bir düzen istediğine dikkat çekildi.

Kadın ve erkeklerden oluşan dernek üyelerinin düzenli olarak evlerde ve parklarda bir araya gelerek ders işledikleri ve ibadet yaptıkları belirtildi. Derneğin ideoloik faaliyetlerini ise internet veya el ilanları duyurduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal