Almanya Başbakanı Scholz: 'Putin bu savaşı kazanmamalı ve kazanmayacağına eminim'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanamayacağını ve Moskova yönetiminin herhangi bir barış anlaşmasının şartlarını dikte etmemesi gerektiğini söyledi.

26.05.2022-15:46 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-17:59)

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 52. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılan Scholz, WEF’in kurucusu Klaus Schwab’la birlikte gerçekleştirilen “Küresel İş Birliği” temalı özel oturumda konuştu.

Scholz, çok kutuplu bir dünyada “açlık, ham madde ve enflasyon” kriziyle fakat uluslararası ortaklıkların temel alındığı “uluslararası dayanışma” ile mücadele edilebileceğine vurgulayarak, uluslararası toplumun çok taraflı iş birliğine güvenmeye devam etmesi gerektiğinin öneminin altını çizdi.

Rusya'nın Ukrayna’daki başlattığı savaşın sadece bu ülkenin varlığını tehdit etmekle kalmadığını söyleyen Scholz, aynı zamanda son yıllarda büyük askeri çatışmaların çıkmamasını önleyen uluslararası kurallara dayalı iş birliği düzenini de bozduğunu açıkladı. 

'Putin, savaşı kazanmamalı'

Scholz, “Bu yüzden amacımız çok açık.  Putin, savaşı kazanmamalı ve kazanmayacağına eminim.” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşı Putin için bir başarısızlık olduğunu dile getiren Scholz, Ukrayna'nın tamamının Rusya tarafından işgal edilmesinin "savaşın başlangıcına göre bugün daha uzak" göründüğünü ve Putin’in Ukrayna'daki tüm stratejik hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal