Alman medyası Togg’u mercek altına aldı: ‘Türk Teslası Çok İyi’

Ünlü Alman otomobil dergisi Auto Bild, Türkiye’nin yerli elektrikli aracı Togg’a methiyeler dizdi. Togg’un T10X modelini analiz eden dergi, ‘Türk Teslası Çok İyi’ başlıklı bir yazı paylaştı.

26.05.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 26.05.2024-09:57) Alman medyası Togg’u mercek altına aldı: ‘Türk Teslası Çok İyi’

Almanya'nın önde gelen otomobil dergisi Auto Bild, " Türk Teslası Çok İyi" başlıklı yazısında, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'u övgülerle anlattı. Dergi, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki deneyimine atıfta bulunarak, uzun yıllardır farklı markaların üretimini gerçekleştirdiğini vurguladı ve Togg'un Avrupa pazarına adım atmaya hazırlandığını dile getirdi.

Test sürüşü gerçekleştirdiler

TRT Haber’de yer alan habere göre; ToggT10X modeli üzerinde gerçekleştirilen test sürüşünde, aracın iç ve dış tasarımını tam not veren dergi, Togg'un 4,59 metre uzunluğunda ve 515 litre bagaj hacmine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, aracın konforlu koltuklarına da dikkat çekti.

Alman medyası Togg’u mercek altına aldı: ‘Türk Teslası Çok İyi’

Auto Bild dergisi, T10X modelini diğer yabancı marka otomobillerle karşılaştırarak, kokpit bölümündeki dijital özellikleri övdü ve Togg'un dijital ekosistemini başarılı bir şekilde yansıttığını ifade etti.

Aynı segmentteki diğer araçlara göre daha ucuz

Fiyat performans analizinde ise, Togg'un aynı segmentteki diğer araçlara göre daha uygun bir fiyatla sunulduğuna değindi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Togg'un 2025 yılında Almanya'ya adım atarak Avrupa pazarında yer alacağını duyurdu. Bakan Kacır, Togg'un sadece bir otomobil markası olmadığını, aynı zamanda tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ettiklerini ifade etti ve bugün yollardaki Togg sayısının 30 bine yaklaştığını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal