Alman gazetesinden skandal haber: Türkiye'nin operasyonu böyle duyuruldu

Alman basın organı Tagesschau, Türkiye’nin operasyonu ile ilgili haberinde, topraklarımızın da içerisinde olduğu bölgeyi ‘Kürdistan’ olarak nitelendirdi. İşte detaylar…

15.01.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-17:44)

Türkiye’nin sınır ötesinde gerçekleştirdiği askeri operasyon dünya medyasının manşetlerinde yer aldı. Operasyonla ilgili bir haber yayınlayan Almanya’nın Tagesschau gazetesi, haberindeki harita görüntüsüyle bir skandala imza attı. 

Gazetenin haberinde Türkiye’nin topraklarının da yer aldığı bölge ‘Kürdistan’ olarak nitelendirildi.

Türkiye operasyonu böyle duyuruldu

Akşam’da yer alan habere göre; Tagesschau haberinde, "Türk ordusu, Suriye'nin kuzeyinde ve Irak'ta Kürt milislere karşı hava saldırıları düzenledi. Ankara Savunma Bakanlığı, 29 PKK mevzisinin imha edildiğini açıkladı. Hedefler mağaralar, sığınaklar ve petrol tesisleriydi" ifadeleri kullanıldı.

Harita

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) yaptığı açıklamada, 24 saat içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda 57 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.

Operasyon dünya manşetlerinde

AFP haber ajansı, "Türkiye, Irak ve Suriye'deki 'terör hedeflerini' vurdu" başlığıyla Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarına geniş bir yer ayırdı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise Türkiye'nin güney komşuları Irak ve Suriye'deki hava saldırılarına başladığını öne sürdü. Haberde Irak'ın kuzeyindeki Türk askeri üssünü hedef alan saldırıda dokuz askerin şehit olmasının ardından gerçekleştiği belirtildi.

operasyon

Politico’nun haberinde ise "Türkiye, Suriye ve Irak'taki Kürt militanları bombalıyor. Saldırı, PKK savaşçılarının kuzey Irak'ın yarı özerk Kürt bölgesindeki bir Türk askeri üssüne saldırmasından saatler sonra geldi" ifadeleri kullanıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal