Valilikler üst üste açıklama yaptı: 4 ilde okullara kar tatili

Etkili olan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Hakkari, Trabzon, Giresun ve Artvin’de eğitime 1 gün ara verildi. İşte detaylar…

15.01.2024-09:19 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-17:47)

Türkiye’de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle pek çok ilimizde buzlanma ve don gibi olumsuz hava olayları meydana geliyor.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü yoğun kar yağışı sebebiyle yüksek öğretim kurumları dışındaki tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi. Valilik kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını da duyurdu.

Trabzon’da okullar tatil

Trabzon’da karlı ve buzlu havadan dolayı bugün taşımalı eğitime ara verildi. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde gerçekleşen olumsuz hava şartları sonrası tüm mahalle yollarımız açık durumdadır. Ancak meteorolojik raporlar doğrultusunda bu gece buzlanma riski bulunduğundan ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak 2024 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilerimiz için eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Okul tatil

Giresun’da eğitime kar engeli

Giresun’da, bazı ilçelerde etkisini artıran kar ve buzlanma olayları sebebiyle Çanakçı’da tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde ise köy okullarında eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. Giresun Valiliği tatil edilen yerlerde engelli ve hamile kamu personelinin 1 hafta izinli sayılacağını bildirdi.

Artvin'de eğitime ara

Artvin'de meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilere bir gün süreyle ara verildi. Valiliğin yaptığı açıklamada, buzlanma riski nedeniyle 15 Ocak Pazartesi günü tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ile halk eğitim merkezlerinde sadece taşımalı eğitim alan öğrencilerin eğitime katılmayacağı belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal