Alman gazeteden Türk savunma sanayiine övgü dolu sözler: Türkiye silah teknolojisinin lider üreticisi!

Türk SİHA'sı Alman basınında "Türkiye zorunluluktan nasıl modern silah teknolojisinin lider üreticisi haline geldi." başlığı ile manşet oldu.

11.04.2022-15:32 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-16:55)

Türk savunma sanayisi yerli ve milli hamleleri ile yine dünya basınında gündem oldu. Türk SİHA'ları başarısı ile manşetlerde yer almaya devam ediyor.

Türkiye'nin son yıllarda ürettiği İHA ve SİHA'ları yakından takip eden Batı ülkeleri bu büyük başarıyı yazılı basına da yansıtıyor. Türkiye'ye karşı yıllar önce çeşitli zorluklar çıkaran, ambargolarla ve yaptırımlarla Türk savunma sanayiine yukardan bakan ülkeler şimdi yerli üretimleri yakından takip ediyor.

Alman gazetesinde manşet oldu

Türk SİHA'sı Alman gazetesinde manşet oldu. "Türkiye zorunluluktan nasıl modern silah teknolojisinin lider üreticisi haline geldi" manşeti atıldı.

SİHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarıyla savunma sanayiinin göz bebeği haline gelen Türk SİHA'ları büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Yerli ve milli gurur kaynağı SİHA'lar özellikle Suriye, Irak, Libya, Azerbaycan ülkelerinde ve son olarak da Ukrayna'da gösterdiği başarısı ile dünya ülkelerinin övgüsünü kazandı. Bu başarı ise sipariş talepleriyle neticelendi.

Analiz haber yayınladı

Türk savunma sanayisinde yaşanan art arda başarıları değerlendiren FAZ, bu başarıların Türkiye'ye uygulanan silah ambargoları sonrası meydana geldiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal