Aliyev:Türkiye'nin Desteğini Umuyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi temaslar gerçekleştirmek üzere gittiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

27.05.2021-12:51 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-12:51) Aliyev:Türkiye'nin Desteğini Umuyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, kabulde yaptığı açıklamada, başka alanlardaki gibi eğitimde de Türkiye ve Azerbaycan arasındaki münasebetlerin hızlı bir şekilde geliştiğini dile getirdi.

İki ülkenin ilişkilerinin en üst düzeyde olduğunun altını çizen Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan'ın ülkenin iş ortaklığı yapmadığı herhangi bir alanın olmadığını dile getirdi.

İlham Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan'ın bütün alanlarda karşılıklı saygı ile menfaatler çerçevesinde 2 kardeş ülke olarak iş ortaklığı yaptığını söyledi.

Eğitim konusunda da iş ortaklığın kritik bir bölümünü oluşturduğunu dile getiren İlham Aliyev, şu açıklamada bulundu:

"Genç neslin yetiştirilmesi ve birbirlerine bağlı olmaları için eğitim alanında önemli adımlar atılmalıdır ve atılıyor. Ülkemizde yeni dönem başladı. Karabağ savaşı sonrasında imar dönemi başladı. Size, işgalden kurtarılan topraklarda Ermenistan'ın gerçekleştirdiği yıkımın anlatıldığı kitabı takdim edeceğim. Topraklarımızın nasıl bir yıkıma maruz kaldığını göreceksiniz. Şimdi o şehirlerin planları hazırlanıyor. Planlarda okulların inşası da yer alıyor. Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın Şuşa'ya gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Türkiye'den hediye olarak önerilen okulun temelinin atılması öngörülüyor."

"TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN GENÇLERİNİN BİRBİRİNE DAHA SIKI BAĞLANMASI İÇİN ÖNERİLER DE MÜZAKERE EDİLMELİDİR"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, eğitim noktasında da ciddi reformlar yaptıklarına işaret ederek "Türkiye'nin tecrübesi bizim için çok önemlidir. Eğitimin kalitesinin artırılması, aynı zamanda Türkiye ile Azerbaycan gençlerinin birbirlerine daha sıkı bağlanması için öneriler de müzakere edilmelidir. Biz güçlü bir müttefiklik oluşturduk ve gelecek nesiller de bu müttefiklik ve kardeşliğe uygun adımlar atmalılar. Şimdiden birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olmalılar. Bu amaçla gençlik forumları, eğitim programları gibi çeşitli etkinlikler yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki mesleki eğitim ile alakalı işlerin sürmesinden memnun olduğuna vurgu yapan İlham Aliyev, "Buna çok büyük ihtiyaç var. Bugün Azerbaycan büyük imar çalışmalarının eşiğinde ve yeni eğitimli personelin yetiştirilmesi hem kurtarılan topraklarda hem de ülke genelinde çok önemli. Bu nedenle kurtarılmış topraklarda o bölgelerin potansiyeline göre meslek okulları kurulmalıdır. Bu konuda Türkiye'nin desteğini umuyoruz" dedi.

''MESLEKİ EĞİTİMLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ PROTOKOL ŞU ANDA HAYATA GEÇİYOR''

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dağlık Karabağ zaferi sebebiyle Azeri Lider Aliyev'i kutladı, Türk halkının bu zafer sebebiyle kardeş Azerbaycan halkı kadar mutlu olduğunun altını çizdi.

Selçuk, "Eğitimin geliştirilmesi, geleceğe dönük programlar konusunda mevkidaşımla ne gerekiyorsa ziyadesiyle yaparız. Hiç endişeniz olmasın. Sizin emirleriniz bizim için yeterlidir. Bu çerçevede mesleki eğitimle ilgili yaptığımız protokol şu anda hayata geçiyor. Bugün de onun temaslarını sürdüreceğiz. Süreçlerin hızlanması için ne gerekiyorsa birlikte yapıyoruz. Özellikle FETÖ meselesinde sizin gösterdiğiniz dirayet, sizin verdiğiniz destek bizim açımızdan çok çok mühimdir" açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal