Ali Koç: Emre Belözoğlu ile Yola Devam Etmiyoruz

Sarı lacivertli takım başkanı Ali Koç, katıldığı canlı yayında başarılı Teknik direktör Emre Belözoğlu ile yola devam etmeyeceklerini kesin olarak açıkladı.

01.06.2021-16:08 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-16:50) Ali Koç: Emre Belözoğlu ile Yola Devam Etmiyoruz

Sarı lacivertli takım Başkanı Ali Koç, FB TV'de katıldığı canlı yayın programında Fenerbahçe camiası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Ali Koç basın mensupların sorularını yanıtladığı sırada, Emre Belözoğlu ile yollarına devam edip etmeyecekleri sorusu soruldu. Sarı lacivertli takım Başkanı Ali Koç konuya canlı yayında açıklık getirdi.

5-10 SENE SONRA TÜRKİYE'NİN EN İYİ HOCASI OLACAK

Ali Koç, ''Emre, ne istendiyse, ne beklendiyse yaptı. İleriye dönük teknik direktörlük konusunda 3 alternatifimiz vardı. Biri Emre'yle devam etmek, biri yabancı ve tecrübeli bir teknik adam altında Emre Belözoğlu'nun tecrübe kazanması, hocanın da Emre'nin mevcudiyetiyle Türkiye'ye hakim olması, üçüncüsü de yepyeni teknik direktör. Olabilecek şartlarda yerli tek teknik direktör Emre Belözoğlu olarak görüyorum. Eskiden çok büyük futbolcu, şimdi başarılı teknik direktör olmuş kişiler profili düşük takımlarda hocalık yaparak deneyim kazanmışlar. Bizim düşüncemiz bana göre 5-10 sene sonra açık ara, tartışmasız Türkiye'nin en iyi hocası olacağını düşündüğüm Emre Belözoğlu, umarım o kıvamda Fenerbahçe'de olur.''

ÇOK BÜYÜK RİSK

Başkan Ali Koç, ''Eskiden çok büyük futbolcu, şimdi başarılı teknik direktör olmuş kişiler profili düşük takımlarda hocalık yaparak deneyim kazanmışlar. Bizim düşüncemiz bana göre 5-10 sene sonra açık ara, tartışmasız Türkiye'nin en iyi hocası olacağını düşündüğüm Emre Belözoğlu, umarım o kıvamda Fenerbahçe olur. Ancak bugün bu işte yaşanmışlık, öğrenmişlik çok çok önemli. Dolayısıyla 2-3 sene üst üste şampiyon olursun, kredin olur. Bizim içinde bulunduğumuz durumda bu tercih çok büyük risk, Emre için de haksızlık olur. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç olarak, Emre Belözoğlu'na hizmetleri için teşekkür ediyorum. İnşallah en hayırlı kararı bu süreç içerisinde vermiş oluruz.'' dedi.

SİVASSPOR MAÇINDA ŞAMPİYONLUK NASIL KAÇMIŞTI?

Süper Lig'de şampiyonluk için ter döken sarı lacivertli takım Sivasspor'a sahasında kaybetmişken, siyah beyazlı takım sahasında Fatih Karagümrük'e mağlup olması ile son hafta şampiyonluk maçına çıkma fırsatını elinden kaybetti.

Sarı lacivertli takımın Süper Lig'in 41. haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 mağlup olması hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Fenerbahçe takımı Sivasspor maçında kazanan olarak ayrılmış olsaydı eğer siyah beyazlı takımın da Fatih Karagümrük'e yenilmesi ile 82 puanla liderlik koltuğuna oturacak ve son hafta Kayserispor karşısında şampiyonluk mücadelesine çıkacaktı.

SON 15 YILIN EN BAŞIRILISIYDI

Görevine son verilen Emre Belözoğlu'nun 2006-2021 seneleri arasında sarı lacivertli takımda çalışmış ve en yüksek puan ortalamasına sahip teknik direktör olmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

TD PUAN ORTALAMALARI (2006-2021)

Emre Belözoğlu: 2.30

Christoph Daum: 2.12

İsmail Kartal: 2.17

Vitor Pereira: 2.07

Aykut Kocaman: 2.03

Arthur Zico: 2.06

Erol Bulut: 2.00

Ersun Yanal: 1.74

Dirk Advocaat: 1.91

Tahir Karpınar: 1.44

Phillip Cocu: 0.93

Erwin Koeman: 1.33

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal