Ali Atik Kimdir

Ali Atik kimdir: Türk televizyon tarihinin önemli oyuncularındandır Kendisi gibi oyuncu olan eşi Ayşegül Atik ile birlikte, özellikle 80’li yıllarda, televizyon dünyasında önemli projelerde yer almıştır. Ayrıca Ali Atik, basketbol hakemliği de yapmıştır.

03.07.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-16:12) Ali Atik Kimdir

HAYATI VE KARİYERİ

Ali Atik, 1946 senesinde dünyaya gelmiştir. 1977 ‘de Ayşegül Atik ile yaptıkları evliliği, 2002 yılında boşanarak sonlandırmıştır. Bu evlilikten Alper ve Argun adında iki çocuğu olmuştur.

Ali Atik kimdir: 1980’ler televizyon kuşağının en sevilen yüzlerindendir. Bu dönemde, eşi Ayşegül Atik ile beraber çektiği, ‘Önce Alışveriş sonra fiş’ sloganı ile bilinen KDV reklamlarında oynamasıyla o dönem oldukça tanınmıştır.

2004 yılında yayınlanan, Seray Sever’in sunduğu ‘Ünlüler Çiftliği’ adlı yarışma programına katılmıştır. Bu programda Banu Alkan, Toprak Sergen, Ceylan, Ali Güven, İsmet Özhan gibi isimler de yer almıştır.

Ali Atik kimdir: Bodrum’daki ‘Campanella Bar’ın da işletmecisidir. 2009 senesinde bu eğlence mekanının işletmesini devralmıştır. Yine Bodrum’da, 2016’da ise ‘Haydi Abbas’ isimli mekanda da aynı görevi yapmıştır. Ali Atik kimdir: Eşi ile beraber televizyon dünyasında önemli projeler hazırlamış, bu şekilde ülkede isim yapmış bir sanatçıdır. Bunun dışında, Ayşegül Atik ile birlikte, Çocuk Tiyatrosu’nu kurmuş ve uzun süre işletmiştir.

Ali Atik, Levent Kırca ile birlikte pek çok televizyon skeçlerinde rol almıştır. İzleyiciler tarafından çok sevilmiştir.

ÇALIŞMALARI

1989, Alıştık Artık (Yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu)

1979, Tatlı Çarşamba (Oyuncu ve senarist)

Ayşegül Atik (Ersoy) hakkında kısa bilgi

-Ali Atik’in eski eşi Ayşegül Ersoy, 1948, Ankara doğumludur. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Tiyatro Bölümü okumuştur.

-Mezuniyeti sonrası Devlet Tiyatrosu’nda pek çok oyun sahnelemiştir. Gömü, Ezgiler Ezgisi, Yollar Tükendi oyunları bunlardan en önemlileridir.

-Televizyonların tek kanal olduğu dönemlerde, TRT’de eşi Ali Atik ve Levent Kırca ile pek çok programda oyunculuk yapmıştır.

-Bir süre boyunca, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak, oyunculuk dersleri vermiştir.

- Ayşegül Ersoy, 2020 yılı Haziran ayında, Bodrum’daki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir.

- Son olarak 2017 senesinde ’Türkan’ karakteriyle ‘Dayan Yüreğim’ adlı dizide rol almıştır.

ÇALIŞMALARI

- Taşı Toprağı Altın Şehir,

 - Tatlı Çarşamba,

 - Kartallar Yüksek Uçar,

-  Sen de mi Şakir,

 - Alıştık Artık,

 - En Son Babalar Duyar,

 - Kısmetim Otel,

 - Şen Yuva,

 - Ali Kundilli 2

- Yaşamak Güzel Şey

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal