Aleyna Çakır Savasında Gelişme! Ümitcan Uygun'un DNA'sı Alındı

Aleyna Çakır hadisesinin baş zanlısı olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu madde kullandığı görüntüleri ortaya çıkınca yakalandı. Adliyeye gönderilen Uygun ile ilgili yeni bir gelişme daha oldu. Uygun'un DNA örneği alındığı, Çakır'ın tırnak araları ile vajinal sürüntüsünden alınan DNA belirgiler ile kıyaslanacak.

11.01.2021-14:34 - (Son Güncelleme: 11.01.2021-14:32)

Aleyna Çakır, 3 Haziran'da Keçiören ilçesinde bir evde cesedi bulunmuştu. Erkek arkadaşı olduğu ifade edilen Ümitcan Uygun'un, Aleyna Çakır'a şiddet gösterdiği dakikalara ilişkin görüntüler, bir müddet sonra sosyal medyada dolaşmaya başlarken, mesele Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Yakalandıktan sonra özgür bırakılan Ümitcan Uygun, o tarihten bu güne hadisenin baş zanlısı olarak gösterildi. Geçen gün uyuşturucu madde kullanırken kaydettiği video sosyal medya üzerinden de yayılınca emniyet, Ümitcan Uygun için operasyon başlattı.

Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi görevlileri aracılığıyla başlatılan operasyon neticesinde Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek' kabahatinden yakalandı.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Ümitcan Uygun, verdiği ifadede görüntülerin üç sene öncesinde uyuşturucu madde kullanırken kaydedildiğini kabul etti. Narkotik görevlileri bunun akabinde görüntüdeki eve arama gerçekleştirdi. Arama sonucunda herhangi bir uyuşturucu madde bulunmadı.

Karakolda ifadesine başvurulan baba Uygun özgür bırakılırken, Ümitcan Uygun adliyeye gönderildi.

ALEYNA ÇAKIR DAVASINDA GELİŞME

Ümitcan Uygun'un yakalandıktan sonra uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığının tespit edilmesi için kan örneklerinin alındığı, aynı zamanda da Aleyna Çakır'ın süren soruşturması çerçevesinde DNA örneklerinin alındığı belirtildi.

DNA ÖRNEKLERİ KONTROL EDİLECEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen'in ölümüyle ilgili Çakır'ın vücudunda bulunan DNA'lar zerinde işlem yapılacağı ifade edilmişti.

Aleyna Çakır'ın otopsi işleminde alınan vajinal sürüntü örneği ve sağ eldeki tırnak parçasından belirlenen DNA'lar üzerinde gerekli kıyaslama işlemlerinin yapılması doğrultusunda işlemlerin sürdüğü bildirilmişti. Bu çerçevede Ümitcan Uygun'dan alınan DNA örnekleri ve Aleyna Çakır'ın vücudunda bulunana DNA örnekleri de kıyaslanacak soruşturma bu sonuçlara göre devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal