01.10.2021-16:09 (Son Güncelleme:01.10.2021-18:23)


1

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de çok büyük izler bırakan Brezilyalı yıldız Alex de Souza, Türkiye'de taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve saygısını kazanmış isimlerden biri haline gelmişti.



2

Brezilya Milli Takım forması ile Copa America'yı kazanmasının ardından 2004 yılında 5 milyon euroluk bonservis ücreti ile birlikte Brezilya Ligi ekiplerinden Cruzeiro'dan transfer olmuştu.



3

Türkiye macerasının başlaması ilk günden itibaren büyük bir ses getiren Alex de Souza, ilk karşılaşmalar ile birlikte klasını ve kalitesini göstermeye başlamıştı.



4

Fenerbahçeli yıldız Alex de Souza, sarı lacivertli kulübün lig tarihindeki en çok gol atan yabancı futbolcusu olarak adını tarihe altın harflerle kazımayı başarmıştı.



5

Ayrıca Alex de Souza, Fenerbahçe formasıyla Spor Toto Süper Lig'de yaşadığı gol krallığının ardından bir sonraki sezonda asist kralı olmayı başarmıştı.



6

Alex de Souza, Fenerbahçe tarihinde bir ilki daha başarmıştı. Sarı lacivertli kulübün Avrupa Kupaları tarihinde en fazla karşılaşmaya çıkan ve çok gol atan yabancı futbolcu olarak Fenerbahçe tarihinde bir iz daha bırakmayı başarmıştı.



7

Brezilyalı yıldız Alex de Souza, Fenerbahçe tarihinde bir rekoru daha kırarak 2010 yılında bir kez daha kulüp tarihine geçti. Alex de Souza, 2010 yılında Fenerbahçe kulüp tarihinde en çok forma giyen yabancı futbolcu olma özelliğini kazandı.



8

Alex de Souza'nın Fenerbahçe kulübünde başardıkları ve taraftarlar ile arasındaki inanılmaz bağ sonrasında Kadiköy'de Yoğurtçu Parkı'nda heykeli dikildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR