Alaycı İnsanların Sahip Olduğu Özellikler

Bazen sinir edici olabilirler, bazen de her şeyi kolaylaştırırlar. Çevrenizde her şeyle bolca alay eden birileri varsa ne demek istediğimizi anlamakta zorluk yaşarsınız. Bazı insanlar alaycı olmayı tercih eder. Bunun nedeni birisini dövmek tutuklanmakla sonuçlanabilir. İşte alaycı insanlara karşı gerçekler...

10.08.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-16:14) Alaycı İnsanların Sahip Olduğu Özellikler

Bazı insanlar alaycı olmanın kendi duygularını korumak için bir kalkan olduğunu düşünür. Ve diğerleri katlanamadıkları insanları küçümsemek ve onlardan kurtulmanın bir çaresi olarak görürler. Dolayısıyla söylenen her şeyi komik olarak söylemeye çalışırlar

YAPILAN ARAŞTIRMALAR KANITLADI

Alaycı insanların düşündüğünüzden daha zeki olduğunu kanıtlayan pek çok araştırma vardır. Bu araştırmanın doğruluğunu kanıtlayan birçok neden bulunmaktadır. Bu nedenleri öğrendikten sonra alaycı insanlara karşı daha dikkatli tavırlar sergilemeye başlayabilirsiniz. 

Yapılan araştırmaların alaycı kişilerin kişiliklerinde de benzerlik gösterebileceğini ortaya koymuşlardır. Tercih ettikleri yöntemler bunların başında gelir. Sorun çözme becerinden tutun da olayları aleyhlerine çevirmek kadar kolay yapabildikleri birçok etki vardır.

ALAYCI İNSANLARIN ÖZELLİKLERİ

1- Doğrudan İçinizi Görürler

Haifa Üniversitesi’nde psikolog olan Dr. Shaman-Tsoory’e göre, 'Diğer insanların düşünce ve duygularını anlamak, alay etme yeteneği ile bağlantılıdır' der. Yani alaycı insanlar genellikle içinizde kopan tüm fırtınaların farkındadır. Mesela sizin ‘geciktim çünkü…’ hikayenizi alaycı bir cevapla karşılıyorlarsa, size inanmamış demektir. İnsanları kolayca okuyabilir ve istedikleri duyguyu tetiklemek için ne söyleyeceklerini çok iyi bilirler. Bu zihin okuma gücüne en yakın şey olmalıdır.

2- Oldukça Keskin Beyne Sahiptirler

Richard Chin’in Smithsonian için yazdığı makalede, insan beyninin alaycı olabilmesi için daha çok çalışması gerektiğine değiniyor. Bu da demek ki alaycılıkla ‘suçladığınız’ insanlar beynini sizden daha fazla çalıştırmaktadır.

3- Çok İyi Sorun Çözücülerdir

Aynı makalede, alaycılığın yaratıcı sorun çözme becerisini geliştirdiğinden de bahsediliyor. Yani sizin göremediğiniz farklı bir açıdan olaylara bakarak, yardımcı olabileceklerini bilmelisiniz.

4- Sosyal Beceri ile Donatılmışlardır

Macalaster Koleji'nde dilbilimci olan John Haiman’a göre, iğnelemeler günümüz toplumunda birincil dildir. Bir ortamda konuşmayı yönlendiren ve sürdüren alaycı insanlardır, arkada tuhaf ve sessiz durarak herkesin yaptığı şakaya gülmekle yetinenlerden değildirler.

5- Asla Kurban Rolü Oynamazlar

Alaycı insanlar her şeyi kalplerinde hissetmeyecek kadar akıllıdırlar. Yani başkaları onlara takıldığında, hemen ciddiye alıp, etkilenerek gözyaşlarına boğulmazlar. Asla kurban rolü oynamazlar, aslında hiç kimse de kendini bu duruma koymamalıdır.

6- Daha Sağlıklı Bir Beyine Sahiptirler

Kaliforniya, San Francisco Üniversitesi araştırmacıları ve Neuropsychologist Katherine Rankin’e göre, alaycı tavrı kaldırabilme becerisinden yoksun olmak, beyin hasarının erken bir uyarıcısı olabilmektedir. Çalışmada, fronto-temporal demansa maruz kalanların alaycılığı kaldıramadığı sonucu ortaya çıkarılmıştır.

7- Çevrelerindeki İnsanları Da Daha Zeki Yaparlar

Sürekli onların iletişim şekline maruz kalmak, alaycı insanların etrafındaki insanların da beynini etkilemektedir. Beynimizin ironiyi anlaması için 3 aşama bulunmaktadır. Eğer televizyon izlerken, araba kullanırken ya da hatta alışveriş yaparken, yanınızda alaycı bir insan varsa, onların düşünce sürecini anlamak için beyninizi daha fazla kullanmak zorunda kalırsınız. Yani size iyilik yapmış oluyorlar.

8- Her Duygusal Savaşı Kazanırlar

Alaycı insanlar, mükemmel duygusal savaşçılardır. Eğer onlardan biri ile bir tartışmaya girmişseniz, muhtemelen kalbinizde kolay iyileşmeyecek bir yara ile bu savaştan dışarı çıkarsınız.

9- Nazik Hakaret Etmeleri Bile Güldürür

Yapmış olduğu yorum ile size kahkaha attırabilirler. Daha sonra arkalarına yaslanıp, aslında ne demek istediğini anlamanızı beklerler. Eğer henüz sarkastik bir hakarete uğramadıysanız, mutlaka denemeniz gerekir.

10- Arkadaşlıkları Sağlamdır

Alaycı insanlar arkadaşlarının kendilerini gerçekten sevdiklerini bilirler. Büyük olasılıkla, beraber sarkastik oluyorlardır. Bu onlar için keyif aldıkları ortak bir hobi gibidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal