Alara İsmi Ne Demek?

Ebeveyn olma heyecanı yaşayan bireyler doğacak bebeklerine en güzel ismi vermek için araştırmalar yapıyor. Alara ismi ne anlama gelmektedir? Anne baba adaylarının araştırdığı isimlerden biri olan Alara isminin ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki Alara ne demek? Alara isminin TDK anlamı...

27.01.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-12:07) Alara İsmi Ne Demek?

Türkçe kökenli isimlerden olan Alara isminin anlamı merak ediliyor. Birbirinden güzel isimleri araştıran, en güzel ve güncel isimleri bebeklerine koymak isteyen anne babalar Alara isminin manasını merak ediyor. Alara ne demek? Alara ismi ne anlama gelmektedir?

ALARA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Alara ismi ebevynlerin son zamanlarda kız çocukları için tercihlerinden biri olmaktadır. Al ve ara hecelerinden meydana gelen ismin ilk hecesi olan Al, kırmızı anlamı taşırken, ara hecesi de süslemek, benzemek manalarında kullanılıyor. Yani Alara ismi kırmızı süs/ışık anlamına geliyor. Sabahın ilk ışıkları manasında da kullanılıyor.

ALARA TDK ANLAMI

Alara ismi, özel bir isim olarak kullanıldığı için TDK içerisinde kesin bir anlamı bulunmuyor. Alara'nın anlamı bazı sözlüklerde ise sabahın güneş doğarken verdiği ilk ışık olarak kullanılır. 

ALARA İSMİ ÖZELLİKLERİ

İsmin naifliğini taşıyan kişiler genellikle kırılgan bir yapıda olmaktadır. Ayrıca etrafına güven saçan ve sağlam bir karaktere sahip olarak bilinirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal