Alaçatı, Marmaris, Bodrum ve Çeşme satılık yazlık ve kiralık yazlık fiyatları ne kadar? Bodrum, Antalya, Kaş, Çeşme, Alaçatı yazlık fiyatları uçtu

Yaz aylarını tatil beldelerinde geçirmek için ev satın almak ve kiralamak isteyenler Alaçatı, Marmaris, Bodrum ve Çeşme satılık yazlık ve kiralık yazlık fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladılar. Kiralık ilanlarıyla görüşen vatandaşlar Bodrum, Antalya, Kaş, Çeşme, Alaçatı yazlık fiyatlarının son derecece uçtuğunu fark ettiler. Peki, tatil beldelerinde satılık yazlık ve kiralık yazlıklar ne kadardan başlıyor?

17.04.2022-00:30 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-00:30) Alaçatı, Marmaris, Bodrum ve Çeşme satılık yazlık ve kiralık yazlık fiyatları ne kadar? Bodrum, Antalya, Kaş, Çeşme, Alaçatı yazlık fiyatları uçtu

Yaz ayları yaklaşırken tatilciler, tatil beldelerinden satılık veya kiralık yazlık arayışına girdiler. Alaçatı, Marmaris, Bodrum ve Çeşme gibi tatil yörelerinden fiyat araştırması yapan tatilciler, talep edilen abartılı rakamlar karşısında şaşkına döndüler.

Bodrum’da ortalama konut kiralarını 30 bin liraya yükseldiği görülürken lüks sitelerde 100 bin Euro ila 250 bin Euro arasında değişim gösterdiği anlaşıldı. Milas’ta ise ortalama kiralar 16 bin 500 lira civarında..

Alaçatı, Marmaris, Bodrum ve Çeşme satılık yazlık ve kiralık yazlık fiyatları

Bodrum, Antalya, Marmaris, Kaş, Çeşme, Alaçatı yazlık fiyatları

Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Marmaris'te kiraların 10 bin liradan başladığı, Fethiye’de ise kiraların 6 bin lira civarında olduğu söyleniyor. Çeşme ve Alaçatı’da ise aylık daire kiraları 6-7 bin lira istenirken villalarda bu fiyatın 150 bin liraya kadar çıktığı bildirildi.

Kiraların fahiş oranda arttığı Antalya Kemer’de ise ortalama kira bedeli 13 bin liraya kadar çıkarken Alanya’da bu rakamın 8 bin 500 liraya kadar çıktığı söylendi. Kaş’ta gece konaklamak için tutulan villanın kirası ise için ise 4 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Pandemi süreci nedeniyle taleplerin azaldığı yazlık evlere bu yıl çok fazla ilgili gösterilmeye başlandı. Fakat, arzın sınırlı sayıda olması bazı bölgelere olan yoğun talepler, satılık ve kiralık durumlarına fahiş artışı da beraberinde getirdi.

Bodrum satılık ve kiralık ev fiyatları

Bodrum satılık ve kiralık ev fiyatları

Bodrum’da emlak danışmanlığı yapan Süha Kumbasar, kiralık evlere korkunç taleplerin olduğunu belirterek mülk sahiplerinin artık yıllık kiralama olayına yanaşmadıklarını aylık veya sezonluk olarak evlerini kiraya vermek istediklerini söyledi. Buna istinaden ise kira fiyatlarının ilçesine, denize olan yakınlığına ve evin özelliklerine göre değiştiğini belirten Kumbasar, ortayla aylık kiraların 30-35 bin liradan başladığını ve bu rakamların lokasyon ve evin biçimine göre 175-200 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

Bodrum’da lüks sitelerde kiralık evlere ödenecek parayla İstanbul’da bir ev satın alınabileceğini dile getiren gayrimenkul yatırım uzman Veli Armağan Akyüz, ultra lüks villaların aylık kiralama bedellerinin Ağustos ayında 100 bin ila 250 bin Euro arasında değiştiğin, rezidans daireler için istenen rakamın ise yaklaşık 30-45 bin Euro arasında olduğunu söyledi.

Çeşme satılık ve kiralık ev fiyatları

Çeşme satılık ve kiralık ev fiyatları

Çeşme’de emlak danışmanlığı yapan İlke Küni ise 2020-2021 sezonunda yükselen fiyatların dengelenmesi konusunda bir beklentileri olduğunu dile getirerek Çeşme ve Alaçatı’da müstakil evlerin aylık kiralarının 70 bin ile 150 bin arasında değiştiğini söyledi. Daire tipi yerlerin aylık kiralarının 50 bin civarında olduğunu söyleyen Küni, eski bina ve 1+1 olan dairelerin kiralarının 6-7 bin liradan başladığını 3+1 dairelerin kiralarının ise 10 bin lira civarında olduğunu ifade etti.

Kaş satılık ve kiralık ev fiyatları

Kaş satılık ve kiralık ev fiyatları

Kaş'ın Kalkan bölgesinde emlak danışmanlığı yapan Çetin Albayrak, bölgede uzun yıllardır ağırlıklı olarak İngiliz turistlerin yer aldığı ve bölgede fiyatlandırmalarında Sterlin üzerinden yapıldığını anlattı. Bölgede kiralamaların haftalık olarak yapıldığını belirten Albayrak, TL olarak verilecek olunursa bir gecelik villa kirasının ortalama 4 bin lira olduğunu ve bu rakamın bazen 15 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal