Akşener’in hamlesi Mansur Yavaş'ı zora soktu: Ankara için öyle bir isim aday olacak ki

Partilerin yerel seçim çalışmaları sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın 2015’ten beri beraber yürüdüğü ancak ekim ayında görevden aldığı eski başdanışmanı Servet Avcı ile ilk görüşmesini gerçekleştirdi. İşte detaylar...

29.12.2023-17:00 - (Son Güncelleme: 29.12.2023-17:58) Akşener’in hamlesi Mansur Yavaş'ı zora soktu: Ankara için öyle bir isim aday olacak ki

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gözler yerel seçime çevrildi. Altılı masadan ayrılan İYİ Parti, yerel seçimlere kendi adaylarıyla çıkacağını dile getirmesinin ardından gözler İYİ Parti’nin büyükşehirlerde kimi aday çıkaracağına çevrildi.

Bir gecede görevden alınmıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, 2015’ten beri beraber yürüdüğü ancak ekim ayında görevden aldığı eski başdanışmanı Servet Avcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile görüştü. 2015 yılından beri Mansur Yavaş’a yakın görev yapan, Ankara Büyükşehir Belediyesi içerisinde ülkücü gelenekten gelen birçok genel müdür ve idarecinin atanmalarını sağlayan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde etkili olduğu bilinen Servet Avcı, 30 Eylül tarihinde İYİ Parti lideri Akşener ve İYİ Parti’yi savunan bir köşe yazısı yazdığı için Yavaş tarafından bir gecede görevinden alınmıştı.

Meral Akşener’den Servet Avcı hamlesi

Söz konusu olaylar sonrası İYİ Parti 81 ilde kendi belediye başkan adaylarını çıkaracaklarını açıklarken Ankara’da da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Servet Avcı önümüzdeki yerel seçimler için Mansur Yavaş’a karşı birlik olmak için görüştü. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin desteği ile ABB Başkanı olan Mansur Yavaş’a karşı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendi adayını çıkarma kararı aldı. Akşener Yavaş’ın karşısına ise Yavaş’ın 2015 yılından beri beraber çalıştığı ve geçtiğimiz Eylül ayına kadar başdanışmanlığını yaptırdığı ancak bir gecede iki satır yazı ile görevden alınan Servet Avcı’yı çıkarma kararı aldı.

Avcı adaylığa hazır

Yavaş’ın Avcı’yı görevden almasının ardından Akşener ise Servet Avcı'yı markaja aldı. İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için düşündüğü aday olarak ön plana çıkan Avcı, geçtiğimiz günlerde Akşener ile görüşme gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmenin ardından kurmaylarından görüşmenin olumlu geçtiği belirtirken, Avcı’nın adaylığa hazır olduğu da vurgulandı.

Bu yazı başını yakmıştı

Ülkücü camiada önemli görevler yapan ve 2015 yılından beri Mansur Yavaş ile birlikte hareket eden ve bir gazetede de köşe yazan Servet Avcı, 30 Eylül’de İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Millet İttifakı’yla ilgili çıkışlarını destekleyen bir yazı yazdı. Mansur Yavaş’ın Servet Avcı’yı şu yazısı yüzünden görevden almıştı; “Varsın, ellerinden kan sızanlarla kimler iş birliği yapacaksa yapsın. İYİ Parti, dolaylı da olsa bu iş birliğiyle anılıp kaybeden taraf olmak yerine, kendi değerleriyle kendi geleceğini doğru kurgulamak durumunda… Bir süredir parti yöneticilerinin dillendirdiği ‘üçüncü yol’ hedefi bu anlamda bir tercih gibi değil açık bir mecburiyet gibi duruyor. İYİ Parti, neden kendini anlatmak yerine, bütün enerjisini HDP’yle beraber olmadığını anlatmakla harcasın? İYİ Parti, kendi siyasetiyle iktidara yürümeyi tercih etmektense, neden ‘ittifakların aranan partisi’ gibi pek de muteber olmayan çizgide kalsın? İYİ Parti, başkalarının küçük hedefleri, makamları, rozetleri, kurumları için kendi büyük hedeflerini neden yaksın? Başka günahların keçisi neden İYİ Parti olsun ve hep bedel ödesin?”


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal