Akşener'in Ayrı Aday Çıkarma İsteği Ortalığı Karıştırdı! Hiç Kimse HDP'nin Oylarını Çantada Keklik Zannetmesin

İttifak kardeşleri, Meral Akşener’in ''HDP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ayrı aday çıkarmalıdır'' çıkışına karşılık HDP’lilerden sert tepkiler geldi.

14.06.2021-14:13 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-14:13) Akşener'in Ayrı Aday Çıkarma İsteği Ortalığı Karıştırdı! Hiç Kimse HDP'nin Oylarını Çantada Keklik Zannetmesin

Geçtiğimiz günlerde canlı yayına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 senesinde gerçekleştirilmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair açıklamalarda bulunmuş ve seçime ortak bir aday ile gidilmesinin faydalı olacağını belirtmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Ortak bir adayla gitmenin faydalı olduğuna inanıyorum'' diyerek, Millet İttifakı paydaşlarının beraber rekabet etmesini doğru bulmadığını belirtti. Meral Akşener, ''Kiminle alacaksak, aday o olmalıdır'' diyen Meral Akşener, ittifak olarak masaya oturulduğunda bir noktaya varılacağını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda ''son derece akılcı ve iyi niyetli davrandığını'' belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2019 senesinde gerçekleşmiş olan yerel seçimlerinde ittifak yaptıkları HDP'nin, o dönemde stratejik bir çalışma yaptığını belirterek, ''HDP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi ayrı aday çıkarmalıdır'' diye konuşmuştu.

MİLLET İTTİFAKININ SİYASET PROGRAMI EDİRNE F TİPİ CEZAEVİ'NDEN Mİ YÖNETİLİYOR

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutukluluğu devam eden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP oylarını çantada keklik zannedilmemesi gerektiğini belirtip; kendilerini dışlayanların kaybedeceğini söyledi. Tutuklu Demirtaş, ''Şu, iyice anlaşılmalıdır; biz bunca bedeli, mevcut iktidar zihniyetinin yerine bir benzeri gelsin diye ödemiyoruz. Kimse bizi iki kötü arasında tercihe zorlamaya kalkmasın. Gerçek demokrasi ve hakiki bir barışı savunamayanlar, buna yürekten inanmayanlar Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olamazlar, en azından biz buna payanda olmayız''


HİÇ KİMSE HDP'NİN OYLARINI ÇANTADA KEKLİ ZANNETMESİN

Tutuklu Selahattin Demirtaş, ''Kapatma davasının sonucu ne olursa olsun demokratik siyasetten vazgeçmeyeceğiz. Ancak hiç kimse HDP’nin oylarını çantada keklik zannedip şu veya bu ittifakın altına otomatikman ekleyip toplama yaparak sonuç elde edeceğini düşünmesin. HDP, bu koşullarda hiçbir seçim ittifakının içinde olmadığını ve olmayacağını açıklarken son derece ciddi bir pozisyon almaktadır. Tüm kesimlerin, bu açıklamalardan sonuç çıkararak adım atmasında yarar var. Şu, iyice anlaşılmalıdır; biz bunca bedeli, mevcut iktidar zihniyetinin yerine bir benzeri gelsin diye ödemiyoruz. Kimse bizi iki kötü arasında tercihe zorlamaya kalkmasın. Gerçek demokrasi ve hakiki bir barışı savunamayanlar, buna yürekten inanmayanlar Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olamazlar, en azından biz buna payanda olmayız. 

Bu nedenle, herkesin şimdiden demokrasi ilkeleri etrafında buluşarak ortak bir gelecek vizyonunda anlaşması en doğrusudur. Buna karşı olan varsa da bugünden bilinmesinde fayda var. Seçim iş birliği ise sonraki iştir. Seçim dönemine girildiğinde bunlar da konuşulur. HDP Eş Genel Başkanlarının bu yöndeki açıklamaları çok net ve ön açıcıdır. Herkesin bu açıklamalara ciddiyetle kulak vermesi gerekir.'' dedi.

DİĞER PARTİLER İÇİN TURNUSOL KAĞIDI OLACAKTIR

Tutuklu Demirtaş, ''Önümüzdeki birkaç ay içinde her şey netleşmiş olur, izleyip göreceğiz. Bu süreç HDP için değil, daha çok da diğer partiler için turnusol kağıdı olacaktır. Kim demokrasiden, Kürt sorununun barışçıl çözümünden yana, kim gerilimin ve çatışmanın sürmesinden yana, görmüş olacağız.'' ifadelerine yer verdi.

AKŞENER'İN SÖZLERİNE, HDP KANADINDAN TEPKİLER

Millet İttifakı Kardeşler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarından sonra birbirine girmeye başladı. Akşener'e tepkiler arka arkaya gelmeye başladı.


GAFLETE KAPILMASIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in söz konusu açıklamalarına dair açıklamalarda bulunan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakı kardeşi Akşener'e aba altından sopa göstererek, ''Şimdiden uyarıyoruz. Kimse HDP'yi siyasi olarak yok saymak gibi bir gaflete kapılmasın.'' 

HDP'Lİ BÜLBÜL: AKŞENER KASABA SİYASETİ YAPIYOR 

Katıldığı canlı yayınında gündeme dair ve Akşener'in açıklamaları hakkında konuşan HDP vekili Kemal Bülbül, ''Böyle bir siyaset biçimi olabilir mi?'' diyerek ittifak ortaklarını hedef gösterdi.

MİLLET İTTİFAKI BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN

HDP vekili Kemal Bülbül, ''Meral Akşener’i ne ilgilendirir HDP’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı. HDP halkların iradesidir. Birisi Cumhur, diğeri Millet İttifakı. Biz de halkların ittifakıyız. Dolayısıyla birinci, ikinci tur hesabı yapmıyoruz. Bizi hiç ilgilendirmiyor. Millet İttifakı başının çaresine baksın.'' 


ZERRE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ucuz kasaba siyaseti yapmakla itham eden HDP vekili Kemal Bülbül, ''Biz; eşitlik, özgürlük, adalet ve eşit yurttaşlık siyasetinden zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Hiçbir şeye mahkum değiliz. Yöneticilerimiz gerekli çalışmaları yapıyor.'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal