Aksaray’da Öğrencisini Döven Dayakçı Öğretmen Görevden Alındı

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde dersten çıkardığı öğrenciye şiddet uygulayıp Türkiye’yi ayağa kaldıran öğretmen Ali Rıza Y., görevinden alındı.

29.12.2021-12:29 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-12:35)

Geçtiğimiz günlerde Aksaray'da akılalmaz bir olay yaşanmıştı. Öğrencisi T.K.'yi darp edip, boğazını sıktığı gerekçesiyle hakkında 1.5 yıla kadar hapis cezası istenen öğretmen Ali Rıza Y. hakkında idari soruşturma kapsamında müfettişin raporunu hazırladığını ve karar için dosyanın Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

DAYAKÇI ÖĞRETMEN GÖREVDEN ALINDI

Hazırlanan rapor sonuçları doğrultusunda öğrencisini şiddetli bir şekilde döven öğretmen Ali Rıza Y., görevden alındı.


BAŞKA ÖĞRENCİLERE DE ŞİDDET UYGULADI İDDİASI YER ALDI

Söz konusu öğretmen Ali Rıza Y.'nin (40), 2004 ile 2007 seneleri içinde görev yaptığı Sakarya'da da öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edildi.

MASANIN ALTINDA ÇORABINI KOKLATTI ŞİKAYETİ

Geçmiş dönemlerde de birtakım sorunlar çıkardığı belirlenen öğretmen hakkında CİMER'e yapılan şikayetlerde; Ali Rıza Y.'nin lise düzeyinde soru sorup bilmeyenlere şiddet uyguladığı, öğrencileri masa altına sokup çoraplarını koklattığı ve 'sen bir çöpsün' diyerek çöp kutusunun üzerine oturttuğu dile getirildi.


ŞİDDET GÖREN ÇOCUĞUN BABASI KONUŞTU: HAK ETTİĞİNİ ALMIŞ

Mağdur öğrenci S.T.K.'nın babası Duran K.'da, şiddet uygulayan öğretmen hakkında ‘Çok mutlu olduk. Zaten bizimde beklentimiz bu yöndeydi. Böyle bir insanın bu kutsal mesleği yapmaması gerekiyordu. Geçmişte de şiddet eylemleri olmuş. Şimdi de bizim oğlumuza uyguladı. En azından bundan sonra başka çocuklara bir şey yapamayacak. Hak ettiğini almış. Oğlumuzda okula gitmeye başladı. İnşallah en kısa sürede toparlanacak ‘ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal