Akşam sofranızı renklendirecek tarif açığa çıktı! Fırından çıkarttığımız anda tüm apartman kapınıza doluşacak

Akşam sofralarınızı renklendirecek harika bir tarifle karşınızdayız! Ispanak borani tarifi ile hem sağlıklı hem de olağanüstü lezzetli bir akşam yemeğine hazır olun. Dilerseniz misafirlerinize dilerseniz sadece ailenize yapacak olduğunuz bu tarif parmak yedirtecek. İşte mis gibi kokan ıspanak borani tarifi…

20.04.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-15:46) Akşam sofranızı renklendirecek tarif açığa çıktı! Fırından çıkarttığımız anda tüm apartman kapınıza doluşacak

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan ıspanak borani ile akşam sofralarınızı renklendirmeye hazır olun. Hem lezzetli hem de sağlıklı içeriği sayesinde sofralarınızı renklendirecek bu tarif lezzetli bir akşam yemeği yemenizi de sağlayacak. Kısa sürede yapacak olduğunuz bu lezzetli tarif sayesinde ıspanak ve soğanınız varsa gerisi hallolacak! İşte zeytinyağı, yoğurt ve ıspanağın birleştiği lezzet dolu ve sağlıklı malzemelerden oluşan harika bir ana yemek tercihi: ıspanak borani… 

Ispanak Borani malzemeleri

  • ½ kilogram ıspanak
  • 1 tane soğan 
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı 
  • 5 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt 
  • Tuz  

Üzeri için ise; 

  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde dolmalık fıstık

Akşam sofranızı renklendirecek tarif açığa çıktı! Fırından çıkarttığımız anda tüm apartman kapınıza doluşacak

Ispanak Borani nasıl yapılır?

  1. İlk etapta ıspanaklarınızı güzelce yıkayıp doğrayın.
  2. Sarımsağınızı ve soğanlarınızı da doğradıktan sonra 3 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı ile tavanın içerisinde güzelce kavurun.
  3. Soğanlar yumuşamaya başladığında kavrulması için karıştırmaya devam edin.
  4. Ardından ıspanaklarınızı da ekledikten sonra karabiberini ve tuzunu ekleyerek güzelce soteleme işlemine başlayın.
  5. Sotelenmiş olduğumuz ıspanakları bir kabın içerisine aldıktan sonra üzerine yoğurdunuzu ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Servis edecek olduğunuzu tabağınıza boraninizi yayın.
  7. Küçük bir tavanın içerisinde zeytinyağı ile birlikte fıstıklarını güzelce kavurun.
  8. Son olarak ise kırmızı toz biber eklemesi yaparak hazırladığınız sosun altını kapatın. 
  9. Kavrulmuş fıstıklarını boranin üzerine yayarak dağıtın. İşte lezzetli mi lezzetli akşam yemeğiniz hazır. Herkese afiyet olsun! 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal