Helvanın dağılma problemi geride kalacak! Aşçılar o önemli püf noktayı duyurdu

Helvanızın yakası bir türlü bir araya gelmiyorsa; müjdenizi isteriz! Aşçılardan püf nokta duyuruldu. Doğru helva hazırlama yöntemi açığa çıktı. Bu yöntemi kullananların kesinlikle helvası dağılmayacak.

20.04.2024-12:27 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-12:27) Helvanın dağılma problemi geride kalacak! Aşçılar o önemli püf noktayı duyurdu

Mis gibi bir helva hazırlıyor ancak helvanıza şekil verirken dağılma problemi yaşıyorsanız; sizlere harika bir püf noktayla geldik! Aşçılar helvasının dağılmaması için o önemli püf noktayı duyurdu. Mükemmel bir kıvamda irmik helvası yapmak artık çok basit. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan helvanızı sevdiklerinize misafirlerinize ya da komşularınıza yapıp dağıtabilirsiniz. İşte hiç dağılmayacak kıvamı yerinde irmik helvası tarifi…

Dağılmayan irmik helvası tarifi

  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı 
  • 2 su bardağı ölçüsünde irmik 
  • 1.5 su bardağı ölçüsünde şeker 
  • 2 su bardağı ölçüsünde su 

Helvanın dağılma problemi geride kalacak! Aşçılar o önemli püf noktayı duyurdu

Dağılmayan irmik helvası Nasıl yapılır?

  1. İlk etapta orta ateş üzerinde tereyağını tencereye alıp güzelce eritin. 
  2. Erimiş olan tereyağının üzerine irmiğinizi dökerek sürekli karıştırıp kavurmaya başlayın. Yaklaşık olarak 5 - 6 dakika kadar kavurma işlemini yaptıktan sonra üzerine şeker eklemesi yapıp kavurma işlemine devam edin. 
  3. 10 dakikadan fazla olmaması şartıyla kavurma işlemine devam edin.
  4. Dikkatli bir şekilde 2 su bardağı ölçüsünde su eklemenizi yapın.
  5. Suyunuzu ekledikten sonra biraz daha karıştırarak hafif sulu kıvamdayken ocağınızın altını kapatıp tencerenizin kapağını da kapatın.
  6. Bu şekilde dinlenmeye alın. Yaptığınız irmik helvasının dağılmaması için pişirme işleminizi bitirdikten sonra muhakkak üzerini tencere kapağını kapatarak dinlenmesi için bekletin. Böylelikle helvanız kıvamını koruyacak ve herhangi bir dağılma sorunu yaşamayacaksınız.

Yaptığınız irmik helvasının dağılmasını istemiyorsanız; muhakkak en az 10 dakika boyunca tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde helvanızı dinlendirmeye bırakın. Hem lezzetli hem dağılma yaşamayacağınız helvanızla sofraları süslemeye hazır olun!

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal