Akkuyu Nükleer Santrali'nin 2. Ünitesi İçin İzin Alındı

Rosatom'un Cuma günü yaptığı duyuruda, Türk Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), ülkenin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Enerji Santrali (NPP) proje şirketi Akkuyu Nükleer’e tesisin ikinci ünitesinin inşası için "sınırlı çalışma izni" verdiğini açıkladı.

14.12.2018-16:38 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-16:36) Akkuyu Nükleer Santrali'nin 2. Ünitesi İçin İzin Alındı

Rosatom'un Cuma günü yaptığı duyuruda, Türk Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), ülkenin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Enerji Santrali (NPP) proje şirketi Akkuyu Nükleer’e tesisin ikinci ünitesinin inşası için "sınırlı çalışma izni" verdiğini açıkladı. Fabrikanın ana konsorsiyum ortağı olan Rusya'nın Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom, açıklamasına göre, ‘’Sınırlı çalışma izni almak Akkuyu nükleer santrali ikinci birimin inşaatının ruhsatlandırılmasında önemli bir aşamadır.’’ dendi.

TAEK, Akkuyu Nükleer Şirketi tarafından sunulan belgelerin paketini ayrıntılı bir şekilde inceledikten ve değerlendirdikten sonra "sınırlı çalışma izni" verdi. Ünite 2 için bu belge paketi, bir Ön Güvenlik Analiz Raporu ve tesisin bir Olasılıksal Güvenlik Analizi ile güç ünitesinin güvenliğini teyit eden bir dizi diğer dokümanı içermektedir. Proje uygulamasında önemli bir afım olan izin, ünitenin tesislerindeki inşaat ve montaj çalışmalarına, yani birimin temelini ve mühendislik çalışmalarını düzenlemek için yapılan kazı çalışmalarına izin veriyor.

Akkuyu Santrali, Mersin ilinde Rusya tarafından inşa edilmek üzere kurulmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin, 3 Nisan'da başkent Ankara’da düzenlenen bir törenle projenin inşasını başlattı. Her biri 1,200 megawatt kapasiteli dört birimden oluşan tesis, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal