Akciğeri Temizleyen Besinler Nelerdir?

Akciğerleri derinden temizleyen besinler nelerdir? Sağlıklı beslenerek ve gerekli egzersizler yapılarak akciğerleri temizlenebilir?

24.03.2021-14:04 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-14:04) Akciğeri Temizleyen Besinler Nelerdir?

Akciğerlere detoks ve antioksidan etki yaratmak için bize sunulan besinleri öğünlerimizden eksik etmememiz gerekir. Doğru beslenme her şeyin başında geliyor. Akciğerleri korumak için hangi bu besinleri tüketmeliyiz. 

İlk başta sarımsak gelmektedir. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak akciğerlerin tam kapasite ile çalışmasını sağlar ve içeriğindeki pek çok antioksidan madde sayesinde akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösterir.

Daha sonra kekik gelmektedir. Kekik, içerdiği eterli uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı etkilidir. Öksürük ve üst solunum yolları iltahabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu önler.

Bilen yada bilmeyen olabilir ama bu listenin içinde siyah havuç da yer almaktadır. Siyah havuç, öksürüğe iyi gelerek balgam söktürücü rol oynar. İçerisindeki vitamin- mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

AKCİĞER KANSERİNE ÖNLEM ALIR

Bir diğer besin kerevizdir. Bu besin kansorejen maddelerin oluşmasına, akciğerlerde oluşabilecek hastalıklara ve nitrozaminlere karşı koruyucu etki sağlar. Özellikle akciğer kanserine karşı koruyucu etki sağlar.

Son olarak keçiboynuzu tüketilebilir. Keçiboynuzu toksinlerden arınmada detoks etki sağlar. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkândır. Akciğerlerde oluşan ödeme karşı spesifik olarak etkilidir. Balgam söktürücü ve astıma karşı tedavi edici gücü çok fazladır. Akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal