Akaryakıtta sevindirici haber: Motorine indirim geliyor!

Dövizde ve brent petrolde yaşanan dalgalanmalar, akaryakıtın da dengesini değiştiriyor. Sektör temsilcilerinin kulislerinden ulaşılan bilgilere göre, yarından itibaren motorin grubuna 1 liralık indirim bekleniyor. Fakat benzin fiyatlarında herhangi bir indirim yaşanmayacak gibi görünüyor. İşte detayları…

22.03.2024-11:01 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-16:37)

Son yıllarda yaşanan pandemi, ülke savaşları, bazı bölgelerde yaşanan kıtlıklar akaryakıt fiyatlarında aşırı artış yaşanmasına sebep oldu. Art arda gelen zam haberlerinden sonra, şimdi de bir indirim haberi geleceği konuşuluyor.

Hafta sonu indirim bekleniyor!

Sektör temsilcilerinin kulislerinden ulaşılan bilgilere göre, yarından itibaren motorin grubuna 1 liralık indirim bekleniyor.

Brent petrolün 85,21 dolara düşmesiyle gözler akaryakıta çevrildi. Dün motorin ve benzin grubuna gelen zammın ardından bu kez de vatandaşlarda indirim beklentisi oluştu. Bu kapsamda sektör temsilcilerinden bir iyi haber geldi. Motorin grubuna 23 Mart Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 TL'lik indirim beklendiği konuşuluyor. Benzin grubunda ise şu anlık bir indirim ve zam görünmüyor.

Dün zam haberi geldi!

Dün yine bir zam haberi geldi. Benzine 1 lira 34 kuruş, motorinde ise 1 lira 11 kuruş fiyat artışı gerçekleşmişti. Güncel fiyatla şu an İstanbul'da motorin litre fiyatı 42.98 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 43.44 satılıyor.

Akaryakıt fiyatları şu şekilde belirleniyor!

Sektör temsilcilerinin kulislerinden ulaşılan bilgilere göre, yarından itibaren motorin grubuna 1 liralık indirim bekleniyor.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken şu kriterler göz önünde bulunarak gerçekleştiriliyor; ‘‘Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.’’

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal