Tek belge götüreceksiniz 5.100 TL maaşınız hazır olacak! Aile Bakanlığı’ndan duyuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yeni bir destek haberi daha duyuruldu. Bakanlık kapsamında kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara aylık 5.100 TL ödeme yapılacak. Tek belgenin götürülmesi yeterli olacak.

22.03.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-11:00) Tek belge götüreceksiniz 5.100 TL maaşınız hazır olacak! Aile Bakanlığı’ndan duyuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlara hız kesmeden devam ediyor. Bakanlık kapsamında kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için yeni maddi destek programına imza atıldığı paylaşıldı. Program ile; aylık maaş şeklinde kronik rahatsızlığı olan özel hastalara 5.100 TL ödeme yapılacak. Gelir şartı söz konusu olmayan bu sosyal destek kapsamında, kronik hastalığı olan vatandaşların ceplerinin bir nebze de olsun rahatlatılması hedefliyor. 

Aylık 5.100 TL maaş bağlanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlatmış olduğu kampanya doğrultusunda kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar bakanların resmi sayfasından müracaatlarını gerçekleştirebilecekler. Tüberküloz ve SSPE gibi kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik sunulacak olan bu destek için gelir şartı durumu da söz konusu değil.

Tek belge götüreceksiniz 5.100 TL maaşınız hazır olacak! Aile Bakanlığı’ndan duyuruldu

%50 zamlanan destek ödemeleri sağlanacak

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan kronik rahatsızlığı olan hastalara yönelik 5.100 TL aylık nakit ödeme desteği Ocak ve Temmuz aylarında zamlanıyor. 2024 yılı içerisinde memur maaşlarında beklenen %50’lik zamla beraber arttırılan bu destek programı ihtiyaç sahibi vatandaşlara Temmuz ayına kadar 5.100 TL olarak yatırılacak. Temmuz ayında yapılacak olan zamla beraber bir sonraki ay zamlı şekilde hesaplara yatırılacak.        

Kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sunulan destek programının başvuru koşulları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok sosyal yardım her ay düzenli olarak yatırılmaya devam ediliyor. Genellikle Bakanlık tarafından sunulan sosyal desteklerde hane gelirlerinin asgari ücretin üçte biri olması en önemli koşul. Ancak Bakanlık tarafından sunulan 5.100 TL tutarındaki kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara destek programında bu başvuru koşul yer almıyor. Başvuru aşamasında başvuru yapan hastanın sağlık durumu detaylı şekilde incelenerek yardım verilip verilmeyeceğine yönelik karar alınıyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal