Akaryakıtta indirim dalgası devam ediyor: Bu kez motorine indirim gelecek

Geçen hafta hem benzine hem de motorine gelen indirimlerin ardından araç sahiplerine bu hafta için de müjde geldi. Buna göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine bir kez daha indirim geliyor. İşte 29 Şubat 2024 akaryakıt fiyatları…

29.02.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-17:15)

Brent petrol ve döviz kuru gelişmeleri neticesinde sürekli güncellenen akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin sürekli olarak gündeminde yer almaya devam ediyor. Geçen hafta motorine gelen 2, benzine gelen 1 indirimin ardından bu gece yarısından itibaren motorine bir indirim daha geliyor. 

Motorine bir indirim daha geliyor

NTV’nin haberine göre; motorine 1 lira 35 kuruşluk bir indirim yapıldı. Yeni fiyatların 1 Mart'tan itibaren pompa fiyatlarına yansıtılması bekleniyor. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

Motorin indirim

İstanbul'da motorin litre fiyatı 42 lira olarak satışa sunuluyor. Benzinin litresi ise ortalama 40,46 lira olarak karşımıza çıkıyor.

EPDK’dan hamle gelmişti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ithal ham petrol ve işlenmiş ürünlerdeki fiyat avantajlarının tüketicilere yansıtılması için rafinerilere bir yazı gönderdiklerini belirterek, "Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme sonucunda benzin ve motorinde 1 ila 1,5 lira arasında bir indirim olacaktır." ifadelerini kullanmıştı. Bu yazının ardından motorin grubunda 1,10 TL, benzin grubunda ise 76 kuruş indirim yapıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal