Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Fiyatlar pompaya yansıdı

Benzin ve motorin fiyatlarına yapılan indirimler bugün pompaya yansıdı. Akaryakıt fiyatlarına gelen indirimlerle beraber araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını merak ediyor. İşte 22 Şubat 2024 akaryakıt fiyatları…

22.02.2024-10:23 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-17:40)

Brent petrol ve döviz kuru gibi gelişmeler sonrasında akaryakıt fiyatları 22 Şubat 2024 Perşembe günü itibariyle bir kez daha değişti. Buna göre hem benzine hem de motorine yapılan zam pompaya yansırken güncel akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin gündemini meşgul ediyor.

Akaryakıtta çifte indirim

NTV’nin yer verdiği habere göre; Benzine 76 kuruş, motorine ise 1,10 TL indirim geldi. Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklik nedeniyle gerçekleşen bu indirimler, pompa fiyatlarına hemen yansıdı.

akaryakıt fiyatları

Benzin ve motorin ne kadar oldu?

Yapılan indirim sonrası akaryakıt fiyatları değişti. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da benzinin litresi ortalama 40,46 TL, motorinin ise litre fiyatı 42 TL'den satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı elde ediliyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkı dikkate alınarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal