Akaryakıta ne zaman zam gelecek? Benzine zam geldi mi? Araç sahiplerine dikkat! Akaryakıt fiyatlarında üzen gelişme! Benzine gece yarısı zam geliyor!

Akaryakıta ne zaman zam gelecek? Benzine zam geldi mi? Benzin ve motorine gelen zamların ardından bir yeni zam daha geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 2 lira 21 kuruş olacağı belirtildi.

11.06.2022-11:49 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-11:49)

Brent petrol ve döviz kurundaki artış yüzünden benzin ve motorin fiyatlarıda bu durumdan etkileniyor. Son dönemde üst üste  benzin ve motorine gelen zamların ardından bir yeni zam daha geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 2 lira 21 kuruş olacağı belirtildi.

2 lira 21 kuruş zam

Gelecek zammın ardından İstanbul'da benzinin litresi 26.23'ten satılırken 28.44'e yükseldi. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 26.36'dan 28.57'ye yükseldiği belirtildi.

2 lira 21 kuruş zam

Kentlere göre küçük değişiklikler yaşanabiliyor

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler dikkate alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Yapılan hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler yaşanabiliyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal