Benzine ve motorine zam mı geliyor? Benzin ve motorine zam açıklaması! Bu gece yarısı itibariyle benzine ve motorine zam geliyor!

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma yaşanıyor. Benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam değişkenlik gösteriyor. Benzine ve motorine zam mı geliyor? Bu gece yarısından itibaren benzine 2,18 lira zam geleceği, otogaza ise 54 kuruş zam planlanıyor.

10.06.2022-11:54 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-12:08)

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma yaşanıyor. Benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam  değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren benzine 2,18 lira zam geleceği, otogaza ise 54 kuruş zam planlanıyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibini sürdürüyor.

28,41 liradan, otogaz ise 12,16 liradan satışa sunulacak

11 Haziran Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak benzin grubunda 2,18 lira, otogaz grubunda ise 54 kuruş zam planlanıyor.  Geçekleşecek zamlarla beraber İstanbul'da benzinin litre fiyatı 28,41 liradan, otogaz ise 12,16 liradan satışa sunulacak.

28,41 liradan, otogaz ise 12,16 liradan satışa sunulacak

Kentlere göre küçük değişiklikler görülebiliyor

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesap ediliyor.  Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler yaşanabiliyor.

Vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurmuştu

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurmuştu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal