Akaryakıt fiyatlarında son durum ne, Motorine indirim geldi mi? Araç sahiplerine müjde! Akaryakıta ikinci indirim kapıda!

Akaryakıt fiyatlarında son durum ne, Motorine indirim geldi mi? Geçtiğimiz hafta hammadde de petrol sert bir düşüş yaşadı. BDDK'nın almış olduğu döviz kararı ile beraber doların 16 TL seviyelerine kadar geriledi. Yaşanan bu gelişmeler ile beraber 29 Haziran gece yarısı itibariyle motorin litre fiyatına 2,50 lira indirim uygulandı ve bu indirim direkt pompaya yansıdı.

29.06.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-09:15)

Gündemin en önemli konularından biri olan akaryakıt fiyatlarında bu sefer sevindirici bir gelişme yaşandı. Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş, pandemi dönemi ve küresel siyasi anlaşmazlıklar gibi bir çok sebebin ortaya çıkması ile akaryakıt fiyatlarına gün geçmeden zam haberleri geliyordu. Vatandaşın ceplerini yakan akaryakıt fiyatlarında bu sefer zam değil indirim haberi geldi. 16-17 Haziran tarihlerinde art arda yapılan zamlar ile beraber motorin fiyatı 30 TL'ye görmüş ve geçmişti. Geçtiğimiz hafta hammadde de petrol sert bir düşüş yaşadı. BDDK'nın almış olduğu döviz kararı ile beraber doların 16 TL seviyelerine kadar gerilemesi ile beraber motorinde indirim haberi gecikmeden geldi. Bu gece yarısı ile birlikte uygulanan indirimin ardından bir indirim daha geleceği konuşuluyor. 

2,50 lira indirim

Vatandaşın ceplerini yakan akaryakıt fiyatlarında bu sefer zam değil indirim haberi geldi. 16-17 Haziran tarihlerinde art arda yapılan zamlar ile beraber motorin fiyatı 30 TL'ye görmüş ve geçmişti. Geçtiğimiz hafta hammadde de petrol sert bir düşüş yaşadı. BDDK'nın almış olduğu döviz kararı ile beraber doların 16 TL seviyelerine kadar geriledi. Yaşanan bu gelişmeler ile beraber 29 Haziran gece yarısı itibariyle motorin litre fiyatına 2,50 lira indirim uygulandı ve bu indirim direkt pompaya yansıdı.

2,50 lira indirim

İkinci bir indirim

Sektör kaynaklarından bir iddia daha geldi. 29 Haziran gece yarısı itibariyle motorin litre fiyatına 2,50 lira indirimin gelmesinin ardından 84 kuruşluk bir indirim daha uygulanacağı ifade edildi. Yeni olası bir indirimin gelmesi ile beraber motorine  3 lira 34 kuruş indirim gelmiş olacak.

Benzin fiyatı

Petrol ve dolardaki düşüşün ardından ve motorine gelen indirimin yanında vatandaşlar benzine gelcek bir indirimi beklemeye başladı. En son 23 Haziran günü 25 kuruş indirim uygulanan benzin fiyatlarında şu anlık bir değişiklik yaşanmadı.

Benzin fiyatı

29 Haziran güncel akaryakıt fiyatları

Güncel İstanbul akaryakıt fiyatları

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 27.26 TL
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 27,50 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11.97TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 27,25 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 27,48 TL 
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 12,42 TL

Güncel Ankara akaryakıt fiyatları

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 27,35 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 27,59 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 12,29 TL

Güncel İzmir akaryakıt fiyatları

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 27.37 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 27,59 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 12,09 TL

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal